Εντοπίστηκε χασισοφυτεία στη Φωκίδα

Μια ακόμη μεγάλη χασισοφυτεία ξηλώθηκε στη Φωκίδα, η οποία ήταν κρυμμένη σε παραποτάμια δύσβατη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση.

Η χασισοφυτεία εντοπίστηκε στη θέση «Μύλος Καρίμπαλη» Τολοφώνα Φωκίδας και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άμφισσας μέτρησαν 700 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης. Είναι η τρίτη μεγάλη χασισοφυτεία που εντοπίζεται το τελευταίο διάστημα στη Φωκίδα.

Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Άμφισσας είχαν τις πληροφορίες για την συγκεκριμένη χασισοφυτεία, ωστόσο ήταν πολύ δύσκολο να την εντοπίσουν, αφού οι χασισοκαλλιεργητές την είχαν κρύψει καλά, μέσα σε δύσβατη δασική περιοχή, ωστόσο φρόντισαν να είναι και κοντά σε ποτάμι για να έχουν νερό για πότισμα.

Τελικά με τη βοήθεια ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας η φυτεία εντοπίστηκε και χθες έγινε η επιχείρηση εκρίζωσης των 700 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από (0,40) έως και (1,5) μέτρων.

Επιπλέον στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια κ.λ.π.), κατάλληλα για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, καθώς και τμήματα ελαστικών σωλήνων άρδευσης για το πότισμα και την περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης. Οι αστυνομικοί τώρα αναζητούν τους χασισοκαλλιεργητές.