Η απάντηση του αστυνομικού στο δημοσίευμα του Φωτεινού Παγιαύλα

Το κείμενο μαζί με τις εικόνες, ήρθε στο inbox του Policenews και οφείλουμε να το δημοσιεύσουμε αυτούσιο. Διαβάστε τι γράφει ο αστυνομικός για το σχόλιο που έκανε κάτω από ανάρτηση του Φωτεινού Παγιαύλα.

Συνάδελφε Φωτεινέ Παγιαύλα, με αυτήν την ανάρτηση θα ήθελα να σου επισημάνω τα παρακάτω:

  1. Όλα τα σχόλια κάτω από το κείμενό σου ήταν υποτιμητικά προς εσένα. Απλώς ξεχώρισες το δικό μου σχόλιο από τα άλλα και το ανέρτησες στο προφίλ σου κλπ. Γιατί το έκανες; Γιατί στα πολιτικοκοινωνικά (τα οποία ως σκεπτόμενοι άνθρωποι σχολιάζουμε και κρίνουμε) έχουμε διαξιφιστεί και γνωρίζεις καλά πως είμαι άνθρωπος ιδεολογίας αντίθετης της υποκουλτούρας που προπαγανδίζεις. Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, από αυτό το βήμα, σε προκαλώ σε δημόσια συζήτηση, εσένα και τον ομοϊδεάτη σου Λώλη (και όποιον άλλο επιθυμείτε για υποστήριξη).
  2. Τα προσωπικά σου δεν τα γνωρίζω, δε με αφορούν κι ούτε θέλω να τα μάθω. Αυτό που δεν κατάλαβες, είναι πως σου επισημαίνω ότι ανοίγεις μέτωπα, χωρίς να υπάρχει λόγος. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείς να μπλοκάρεις κάποιον ώστε να μη βλέπει το προφίλ σου, τις απαντήσεις σου στα γκρουπ κλπ. 
  3. Όταν κληθείς στο δικαστήριο, θα βρεθείς δίπλα στο συνάδελφο του Μεταγωγών, που εργάζεται συνήθως πέντε πρωινά κι ένα γήπεδο το ΣΚ κι έχει κάνει του κόσμου τις υπερωρίες που ποτέ δε θα πληρωθεί. Θα κάτσει να σε ακούσει πόση ώρα (γιατί λογικά θα βρεθείτε ως αντίδικοί) περιμένοντας πότε θα τελειώσει ο δικαστικός φόρτος. Κάθε φορά που θα πηγαίνεις, θα κοιτάζεις τις 40 με 50 υποθέσεις στο πινάκιο, να δεις ποιο νούμερο είσαι. Εκεί θα θυμηθείς τα λόγια μου. Και θα τα θυμηθείς όχι γιατί η οποιαδήποτε εξύβριση δεν αποτελεί αδίκημα, αλλά γιατί στην ελληνική πραγματικότητα, ειδικά ως αστυνομικοί, έχουμε διδαχθεί να σβήνουμε τη φωτιά και όχι να ρίχνουμε λάδι. Πάρε παράδειγμα ένα γήπεδο. Αν ένας διαιτητής έκανε μηνύσεις, θα έπρεπε να συλληφθούν ολόκληρες κερκίδες, Πως θα μπορούσε να ανταποκριθεί το οποιοδήποτε δικαστήριο, ενώ ήδη υπάρχουν υποθέσεις που παίρνουν έως και 15 έτη να τελεσιδικήσουν;
  4.  Τρολλ αποκαλείται ο χρήστης του διαδικτύου ο οποίος ατομικά ή μαζικά, κάνει επιθετικές ή προβοκατόρικες δημοσιεύσεις. Η ανωνυμία ή επωνυμία δεν έχει σχέση. Άλλωστε στην ίδια την ανάρτησή σου, αναφέρεις το άτομο που σε απασχολεί με διαφορετικό επώνυμο (από αυτή της εικόνας στο BLOKO). Αυτογκόλ Φωτεινέ, αυτογκόλ.
  5. Δεν υπάρχει νομικός όρος «βαρύ πλημμέλημα». Κι αν θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα δόκιμο όρο, τότε θα χαρακτηρίζαμε «βαριά», πλημμελήματα όπως κλοπές, φθορές ιδιοκτησίας κλπ. Το «μου είπε κακά λογάκια στο facebook» δεν είναι καθόλου «βαρύ».
  6. «Δυσφημίστηκα» το ορθόν, διάβασε λίγο περισσότερο ορθογραφία.
  7. Ξέρεις τι κάνω στους αυτόκλητους (;) φίλους σου, που (μετά τη στοχοποίηση) έρχονται στο προφίλ μου να γράψουν βρισιές; ΤΟΥΣ ΜΠΛΟΚΑΡΩ.

Υ.Γ. Άραγε ο Αριστοφάνης, όταν σατίριζε τους Αθηναίους στο θεατρικό έργο του «Σφήκες», να περίμενε πως δυόμιση χιλιετίες αργότερα θα παραμένει επίκαιρος;;;

Τηλέμαχος

Συγγραφέας – Αστυνομικός

Αφορμή για την αντιπαράθεση των δυο αστυνομικών ήταν το κάτωθι δημοσίευμα: