Συνελήφθη προσωρινά κρατούμενος Αλβανός που λήστευε ηλικιωμένους

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέως, ένας 29χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που ενώθηκαν σε ομάδα για την διάπραξη ληστειών.

Ο 29χρονος, που φέρεται να συμμετείχε, σε πολυμελές κύκλωμα Αλβανών «ληστών», που έδρασαν στο νησί της Ρόδου και «χτυπούσαν» ηλικιωμένα κυρίως θύματα, συνελήφθη προχθές σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε ληστεία είναι ένας 36χρονος Αλβανός, που είναι ήδη κρατούμενος, για υπόθεση σωματεμπορίας στο Φαληράκι. Ο 36χρονος είχε συλληφθεί μετά από έφοδο, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 9ης Μαΐου 2016 σε στριπτιζάδικο στο Φαληράκι, όπου συνελήφθησαν τρείς αλλοδαπές, που εκδίδοντο, αλλά κι ακόμη μια 17χρονη Ρουμάνα, που φέρεται να συγκαταλέγεται μεταξύ των θυμάτων κυκλώματος σωματεμπορίας.

Ως εμπλεκόμενοι φέρονται και ο αδελφός του ανωτέρω, ηλικίας 33 ετών, ένας 35χρονος, που κρατούνται ως παρανόμως διαμένοντες στη χώρα και εκκρεμεί σε βάρος τους διαδικασία για την διοικητική τους απέλαση.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 3 Αλβανοί, αγνώστων στοιχείων, ενώ ηγετικό ρόλο φέρεται να έχει άτομο με το όνομα «Ivan», που συμμετείχε τουλάχιστον σε δύο ληστείες.

Απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας, ο 29χρονος αρνήθηκε στο σύνολό του τις κατηγορίες που του αποδίδονται, τονίζοντας ότι ουδεμία σχέση οιασδήποτε φύσεως έχει, με ληστείες ή κλοπές αλλά και ουδεμία σχέση με τους υπόλοιπους συγκατηγορούμενούς του.

Τόνισε ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν βρέθηκε τίποτα παράνομο στην κατοχή του και δεν εμπλέκεται το όνομά του σε τηλεφωνικές συνομιλίες.

Ο ισχυρισμός μιας εκ των θυμάτων, ότι αναγνώρισε τον σωματότυπό του, όπως υποστήριξε, είναι ψευδής και αβάσιμος, προσθέτοντας ότι ο σωματότυπός του είναι πολύ κοινός. Αρνήθηκε παραπέρα ότι γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του και υποστήριξε ότι η κατάθεση ενός εξ’ αυτών είναι ψευδής και έχει ως μοναδικό σκοπό την ελάφρυνση της ποινικής του κατάστασης.

Τόνισε μάλιστα ότι είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στην τρίτη του κατά σειρά κατάθεση ενώπιον αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, θυμήθηκε ότι διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον αδελφό του, και δήλωσε ότι με τον 36χρονο είχαν δουλέψει παλιά στις οικοδομές και γνωρίστηκαν σε επιχείρηση μπαρ στο Φαληράκι την οποία επισκέφτηκε ελάχιστες φορές.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Κώστας Αβδελής.