Τι κατέθεσε ο αστυνομικός που συνόδευσε το ασθενοφόρο με τον Φύσσα στο νοσοκομείο

Τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η ομάδα του τη βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα περιέγραψε ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Διαμαντής Βίντσης καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως κλήθηκαν στην περιοχή για να ενισχύσουν συναδέλφους τους σε «επεισόδια με φιλάθλους». Όπως είπε έψαξαν στα γύρω στενά αλλά δεν εντόπισαν κάποιον ύποπτο.

Σε επίμονες ερωτήσεις της προέδρου που τον καλούσε να περιγράψει τι ακριβώς έκανε ο αστυνομικός απάντησε : «Εγώ ήμουν στο αυτοκίνητο. Εγώ είμαι ταξιτζής… Ο οδηγός δεν κάνει τίποτα , φυλάμε την περιουσία του δημοσίου».

Το πλήρωμα του συγκεκριμένου περιπολικού ήταν εκείνο που συνόδευσε το ασθενοφόρο με τον Παύλο Φύσσα στο νοσοκομείο και στη συνέχεια επέστρεψε στην περιοχή με εντολή οι αστυνομικοί να ψάξουν για υπόπτους .

Μάρτυρας: Μας ζήτησαν να κάνουμε προσαγωγές, ότι περίεργο βλέπαμε

Πρόεδρος: Ποιον να κάνετε προσαγωγή, όποιον να ναι , έτσι;

Μάρτυρας: Ξεχωρίζεις τον ύποπτο… κάποιον που δεν ταιριάζει εκείνη την ώρα σε εκείνο το σημείο.

Η πρόεδρος επεσήμανε , απευθυνόμενη στον μάρτυρα, ότι «αυτά τα λέει για πρώτη φορά» ενώ η εισαγγελέας του είπε πως με την σημερινή του κατάθεση είναι ύποπτος για ψευδορκία.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως σήμερα ισχυρίζεται ότι εκείνο το βράδυ δεν βγήκε από το περιπολικό ενώ στις πρώτες καταθέσεις του έλεγε ότι έψαχνε με τους συναδέλφους του στα στενά ενώ είχε κλειδώσει το περιπολικό . «Εμείς θα σας τα λέμε είχατε πει μαυροφορεμένους με ρόπαλα» είπε η εισαγγελέας.

Η μετάθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Βροχή ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δέχτηκε ο μάρτυρας Δημήτρης Χατζησταμάτης ο οποίος εξετάστηκε για τρίτη ημέρα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν να αποδομήσουν την κατάθεση του μάρτυρας ο οποίος έπαιξε το ρόλο του «μεσολαβητή» μεταξύ της παρέας του Παύλου Φύσσα και αυτής των χρυσαυγιτών που συναντήθηκαν το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του άτυχου μουσικού έξω από την καφετέρια «Κοράλι».

Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι μετατέθηκε από τον Κορυδαλλό, όπου εργαζόταν ως εξωτερικός φρουρός, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αμέσως μετά την γνωστοποίηση, εκ μέρους του στην υπηρεσία, πως ήταν παρών με ενεργό ρόλο στα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας.

Ο κ. Χατζησταμάτης κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν η μετάθεση του επηρέασε τις αρχικές του καταθέσεις καθώς, όπως επεσήμανε, ο συνήγορος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για πρώτη φορά εξέφρασε στο δικαστήριο την εκτίμηση πως οι συγκεντρωμένοι Χρυσαυγίτες στο σημείο της δολοφονίας του μουσικού «διευκόλυναν ψυχολογικά τον Ρουπακιά» και πως «οι αστυνομικοί υποτίμησαν την όλη κατάσταση». «Μήπως τα είπατε αυτά γιατί χάσατε τη δουλειά σας, στοχοποιηθήκατε , νιώσατε ότι κινδυνεύετε ή φοβηθήκατε ότι θα βρεθείτε κατηγορούμενος» ήταν μια από τις ερωτήσεις στις οποίες ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά.

Αλλά και ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου επέμεινε , με ερωτήσεις του, προς την ίδια κατεύθυνση.

Συνήγορος: Το Κοράλι ήταν άντρο κάποιας πολιτικής ομάδας;

Μάρτυρας: Όχι, αλλιώς δεν θα πήγαινα.

Συνήγορος: Το συντεταγμένο ποδοβολητό, αφού σας έκανε τόση εντύπωση, γιατί δεν το έχετε αναφέρει στις τρεις προηγούμενες καταθέσεις σας, και το αναφέρετε τώρα;

Μάρτυρας: Για μένα, συντεταγμένο και ποδοβολητό είναι ταυτόσημα.

Συνήγορος: Έχετε ξαναδεί κόσμο να τρέχει, κύριε;

Μάρτυρας: Έχω δει, αλλά οχι τόσο ομοιόμορφα… Αυτό πρέπει να προσπαθήσεις για να το πετύχεις.

Συνήγορος: Θεωρείτε τη συνάντηση του Φύσσα και της παρέας του με τους αλλους τρεις στην καφετέρια, τυχαία;

Μάρτυρας: Ναι.

Ο μάρτυρας, πάντως, εξέφρασε και πάλι την απογοήτευση του γιατί εμπιστεύτηκε τους αστυνομικούς στους οποίους κατέθεσε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ. «Έπρεπε να είχα διαβάσει τα χαρτιά και να είχα πάρει αντίγραφα. Ούτε καν μου τα έστειλαν, δεν τα έλαβα ποτέ… » είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό ειναι το παράπονο του…» σχολίασε η πρόεδρος

Συνήγορος: Δηλαδή έκαναν κακούργημα;

Πρόεδρος : Έχει απαντήσει … Δεν είπε κατι τέτοιο.

Συνήγορος ( παρεμβαίνει ): Στις δικές μου ερωτήσεις, απάντησε οτι έγραψαν άλλα.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα οι συνήγοροι υπεράσπισης σχολίασαν οτι «προσπαθεί να συσκοτίσει τα γεγονότα» και ζήτησαν να ζητηθεί από το δικαστήριο το διαβιβαστικό με το οποιο του ζητήθηκε να κάνει αναφορά στην υπηρεσία του.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Δευτέρα οπότε θα ολοκληρώσει την κατάθεση του ο αστυνομικός Διαμαντής Βίντσης ενώ αναμένεται να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα η αδελφή του Γ. Ρουπακιά , Χρυσούλα.