Άσυλο Ανιάτων: 125 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και προσφοράς

125 χρόνια αγάπης και αφοσίωσης στο Άσυλο Ανιάτων –  Στο φιλόξενο «σπίτι» φιλοξενούνται περίπου 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα – Βρίσκουν αγάπη και θαλπωρή – Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις στέλνοντας ένα μήνυμα στον 5ψήφιο αριθμό- Στείλε ΑΜΕΑ στο 19809 με χρέωση 2,5 € /sms (2,0168 € + ΦΠΑ 24%) – Πολύτιμη η στήριξη των εθελοντών. 

Το Άσυλο Ανιάτων είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό σωματείο
με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση των φιλανθρωπικών σκοπών του.

Από το 1893 μέχρι σήμερα έχει παράσχει σε χιλιάδες άπορους ασθενείς, πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) και, επιπροσθέτως, υπηρεσίες συντήρησης και διαβίωσης καθώς και ανακούφιση των οικογενειών τους από τις δυσβάσταχτες φροντίδες των ατόμων αυτών.

Το εξειδικευμένο προσωπικό εκτός από ότι παρέχει σε ασθενείς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που χρειάζονται, τους προσφέρει πολύ αγάπη και ένα «ζεστό» περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα οι ασθενείς ζουν σε ένα φιλόξενο και χαρούμενο μέρος που το αισθάνονται σαν σπίτι τους.

Το Άσυλο Ανιάτων για την επίτευξη των καταστατικών σκοπών του ίδρυσε το 1972 το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και λειτουργεί χωρίς οποιαδήποτε κρατική επιδότηση. Η μόνη στήριξη που έχει το Άσυλο είναι από τους εθελοντές, οι οποίοι βοηθούν ώστε η «οικογένεια» να μεγαλώνει και να μπορεί να προσφέρει στους συνανθρώπους μας όλα όσα χρειάζονται.

Ο κ. Πάνος Γεωργίου, εθελοντής μίλησε στο Newsbomb.gr για τη δύναμη της προσφοράς στο άσυλο «έχοντας μεγαλώσει με το στερεότυπο του σκοτεινού και απόμακρου ιδρύματος ήταν για εμένα μεγάλη έκπληξη να δω μια πραγματικότητα πολύ διαφορετική. Οι άνθρωποι του ασύλου ανιάτων μου άνοιξαν την πόρτα τούς και μου έδωσαν την ευκαιρία να δω μια κοινωνία διαφορετική που υπάρχει παράλληλα και που στηρίζεται στην ανθρώπινη δύναμη, προσφορά και αγάπη» είπε ο κ. Γεωργίου και συνέχισε «κάθε φορά φεύγω από το άσυλο με ένα αίσθημα αισιοδοξίας που πηγάζει από την σχέση αγάπης και στοργής των εργαζομένων με τους ασθενείς, καθώς επίσης και από την απρόσμενα ευδιάθετη ατμόσφαιρα. Άνθρωποι που έχουν μάθει να ζουν με ένα σορό προβλήματα και που έχουν αποβάλλει τα μικρά πράγματα που μας κάνουν να χάνουμε τον χρόνο και τις ζωές κλεισμένοι στον μικρόκοσμο μας.
Η αμφίδρομη ,ανιδιοτελής μετάδοση συναισθημάτων με γεμιζει αισιοδοξία και αυτό είναι που με κάνει να θέλω να επιστρέφω. Θα έλεγα ότι είναι τιμή μου που οι πόρτες του ιδρύματος είναι ανοιχτές για εμένα και έχω την ευκαιρία να βρω λίγη χαρά εκεί που κανένας δεν ψάχνει».

Αν θέλεις να γίνεις και εσύ εθελοντής στείλε τώρα μήνυμα στον5ψήφιο αριθμό ως εξής:

Στείλε ΑΜΕΑ στο 19809 με χρέωση 2,5 € /sms (2,0168 € + ΦΠΑ 24%).

Στο Newsbomb.gr μίλησε και η κυρία Ιωάννα Ηλιάδη, Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων

«Το Άσυλο Ανιάτων εδώ και 125 χρόνια αποτελεί στήριγμα ζωής για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Σήμερα για την περίθαλψη των 180 ασθενών που φιλοξενούμε εργάζονται αδιάλειπτα, συστηματικά και προσηλωμένα 110 άνθρωποι που προσφέρουν καθημερινά στους περιθαλπόμενους φροντίδα και χαμόγελα. Τον τελευταίο καιρό κάνουμε προσπάθεια να φέρουμε κοντά μας ακόμα περισσότερους εθελοντές και ανθρώπους με διάθεση να γνωρίσουν αυτό τον οργανισμό κοινωνικής προσφοράς στο κέντρο της Αθήνας και να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνει. Σε αυτό μας το κάλεσμα ανταποκρίνονται όλο και περισσότεροι. Στόχος μας παραμένει να ανοίξουμε ακόμα περισσότερο το Άσυλο Ανιάτων στην κοινωνία αλλά και να φέρουμε την κοινωνία μέσα σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστά η πρόεδρος.

Σήμερα, το Ίδρυμα, περιθάλπει περίπου 180 ασθενείς από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πάσχουν από παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος με κύριο χαρακτηριστικό τις διαταραχές της κινητικότητας κ.λπ. Το 80% των ασθενών είναι κατάκοιτοι και ακρατικοί.

Το Άσυλο Ανιάτων φιλοξενεί ανθρώπους που η πάθησή τους είναι ανίατη και τoυς καθιστά ανίκανους να αυτοεξυπηρετηθούν, με μοναδική προϋπόθεση να μην έχουν μολυσματικές και ψυχιατρικές ασθένειες, δυσεπούλωτα τραύματα και να μην έχουν οξύ νόσημα ή καρκίνο που απαιτεί ειδική νοσηλεία.

Οι ασθενείς παραμένουν στο Ίδρυμα ως το τέλος της ζωής τους γεγονός που συνεπάγεται ιδίως κατά το τελικό στάδιο του αγώνα τους, αυξημένη ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα.

Για την περίθαλψή τους εργάζονται 110 άτομα (ιατροί, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμοι, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, εργατοτεχνίτες κ.α.), προσφέροντας 24ωρη υποστήριξη.

Πηγή