Πολυτεχνείο: Η στιγμή που τραγουδούν το «ακορντεόν» έξω από το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης – video

Με τη μελωδία και τους στίχους του «Ακορντεόν» του Μάνου Λοΐζου, διαμαρτυρήθηκαν συμβολικά έξω από το Αμερικανικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης διαδηλωτές, που συμμετέχουν στην πορεία του ΠΑΜΕ, της ΚΝΕ και του ΜΑΣ, στην κεφαλή της οποίας βρίσκονται τα μέλη του Συνδεσμου Εξορισθέντων Φυλακισθέντων Αντιστασιακών…

Όσοι συμμετείχαν στην πορεία που ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για την 46η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο βρίσκονται αυτή την ώρα στην οδό Τσιμισκή και πραγματοποιούν διαμαρτυρία στο εμπορικό κέντρο, στο οποίο στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ. Φωνάζουν συνθήματα κατά των Αμερικανών και τραγουδούν τους στίχους του Ακορντεόν.

Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχουν οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, Γιάννης Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη, και Σωκράτης Φαμελλος, στελέχη καθώς και η νεολαία του κόμματος.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα οι διαδηλωτές τιμούν τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης που έγινε πριν από 46 χρόνια για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία».

Με αφετηρία την Πολυτεχνική Σχοκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η πορεία θα κινηθεί μέσω των οδών Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή και θα καταλήξει στο μνημείο του Γρηγορίου Λαμπράκη.

Πηγή: grtimes.gr, thestival.gr