Εντοπίστηκε φυτεία με 178 χασισόδεντρα

Φυτεία με 178 δενδρύλλια κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, στην περιοχή Κερασιά και συνέλαβαν έναν 57χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, για την ίδια υπόθεση αναζητείται ένας 29χρονος, τα στοιχεία του οποίου γνωρίζει η Aστυνομία.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Σφέτσος, ύστερα από έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, εντόπισαν σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, κοντά στον αγροτικό δρόμο Κερασιάς – Μαλευρού, τη φυτεία, έκτασης περίπου ενός στρέμματος, την οποία καλλιεργούσαν ο 57χρονος και ο 29χρονος.

Χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, εντόπισαν τον 57χρονο, μέσα στο χώρο της φυτείας, ενώ ο 29χρονος συνεργός του αντιλαμβανόμενος την παρουσία αστυνομικών τράπηκε σε φυγή.

Για το πότισμα των φυτών οι δράστες χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, ποτιστικό λάστιχο μήκους 150 μέτρων, το οποίο είχαν συνδέσει με διακλαδωτή σε δημοτική μονάδα ύδρευσης, ενώ η διαδρομή του ήταν καλυμμένη από θάμνους.

Το νερό από το ποτιστικό λάστιχο κατέληγε στο χώρο της φυτείας και συγκεκριμένα σε δεξαμενή νερού που διατηρούσαν οι δυο δράστες, από την οποία, μέσω αντλίας, το νερό μεταφερόταν στα φυτά. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του 29χρονου βρίσκονται σε εξέλιξη.