Σύλληψη 24χρονου με πλούσια διαρρηκτική δράση

Επτά υποθέσεις κλοπής και τέσσερις υποθέσεις απόπειρας κλοπής, σε ιερό ναό και σε δημόσιο οργανισμό, στο Ηράκλειο, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, με την σύλληψη ενός 24χρονου, κατηγορούμενου για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων, προέκυψε ότι από τον Ιανουάριο του 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2015, ο 24χρονος είχε διαπράξει επτά κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπής, σε ιερό ναό στη Βιομηχανική Περιοχή και σε δημόσιο οργανισμό (ΕΛΓΟ) στο Ηράκλειο, προκαλώντας, παράλληλα, υλικές ζημιές.

Ο 24χρονος αφαίρεσε χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (ηλεκτρονικό υπολογιστή, κάμερες ασφαλείας) και διάφορα άλλα αντικείμενα (γεωργικά φάρμακα καλώδια, φορτιστή κ.ά.), η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 3.500 ευρώ.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, προέβη σε τρεις απόπειρες κλοπής σε χώρους του δημόσιου οργανισμού, προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ επιχείρησε ανεπιτυχώς να παραβιάσει ΙΧΦ αυτοκίνητο.

Σήμερα το πρωί αντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και συνελήφθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, καθώς είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.