Ένα 9χρονο αγόρι αποφοιτά από το πανεπιστήμιο

O genius Laurent Simons από το Βέλγιο φαίνεται πως πρόκειται να αποκτήσει πτυχίο πανεπιστημίου στην τρυφερή ηλικία των 9. Εκεί, μελετά  “Ηλεκτρολογική μηχανική” στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Αϊντχόβεν (TUE) – ένα δύσκολο μάθημα ακόμα και για φοιτητές μέσης ηλικίας.

Το προσωπικό του πανεπιστημίου τον περιγράφει απλά ως “διάνοια”. Ο Lauren θα ολοκληρώσει τις σπουδές του τον Δεκέμβριο και στη συνέχεια “σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα διδακτορικό πρόγραμμα ηλεκτρολόγων μηχανικών, ενώ ταυτόχρονα σπουδάζει στην ιατρική”, είπε ο πατέρας του στο CNN.

“Παρατήρησαν κάτι πολύ ξεχωριστό για τον Laurent”, δήλωσε η Lydia, η μητέρα του. Οι γονείς του ήταν δύσπιστοι και δεν είχαν υπολογίσει τα λεγόμενα των παπούδων του Laurent ότι το εγγόνι τους έχει κάποιο χάρισμα. Ο Laurent πέρασε από πολλά tests, καθώς οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να εξαντλήσουν την έκταση των ταλέντων του. “Μας είπαν ότι είναι σαν ένα σφουγγάρι”, δήλωσε ο Alexander, ο πατέρας του.

Ο Laurent προέρχεται από μια οικογένεια γιατρών και οι γονείς του δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής καμία εξήγηση γιατί το παιδί τους είναι εξαιρετικά ικανό να μαθαίνει τόσο γρήγορα. Το TUE έχει επιτρέψει στον Laurent να ολοκληρώσει την πορεία του ταχύτερα από τους άλλους μαθητές. “Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο”, δήλωσε ο Sjoerd Hulshof, εκπαιδευτικός διευθυντής του πτυχίου TUE στην ηλεκτρολογία.

Οι καθηγητές του έχουν μείνει άναυδοι με την πρόοδο του μικρού αγοριού. “Ο Laurent είναι ο γρηγορότερος μαθητής που είχαμε ποτέ”, είπε. “Δεν είναι μόνο έξυπνος αλλά και πολύ συμπαθητικός.”Η πρόοδός του δεν έχει περάσει απαρατήρητη και είναι ήδη αναγνωρισμένη από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.”

“Ειδικοί φοιτητές είναι ικανοί να το κάνουν αυτό και να μπορούν να οργανώσουν ένα προσαρμοσμένο πρόγραμμα. Με τον ίδιο τρόπο βοηθάμε τους μαθητές που συμμετέχουν σε κάποια αθλητική ομάδα.”

Ωστόσο, οι γονείς του δεν θέλουν το παιδί τους να χάσει την παιδικότητά του, γι’αυτό είναι πολύ προσεκτικοί με τις δραστηριότητες του.

«Δεν θέλουμε να γίνει πολύ σοβαρός, κάνει ό,τι του αρέσει», είπε ο πατέρας του. «Πρέπει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στο να είσαι παιδί και τα ταλέντα του». Ο Laurent συνηθίζει να παίζει με τον σκύλο του Sammy, αλλά και με το τηλέφωνό του, όπως και πολλοί νέοι.”

Πηγή: www.newsone.gr