Ειρήνη Λαγούδη: Ο γιατρός στην αντεπίθεση – «Υπάρχει μια τρομερή σκευωρία» – Έφτασε στον Άρειο Πάγο.

Ο γιατρός λύνει τη σιωπή του μετά από μήνες και περνάει στην αντεπίθεση για την υπόθεση Λαγούδη. «Κάποιοι θέλουν να με πλήξουν για τους δικούς τους λόγους. Δεν εμπλέκομαι στον θάνατό της». «Δεν με εμφάνιζαν ως ύποπτο αλλά ως τον δολοφόνο της Ειρήνης Λαγούδη». Τι αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η Ειρήνη Λαγούδη βρέθηκε νεκρή στο αυτοκίνητό της, στις 8 Ιανουαρίου του 2018 και από τότε η υπόθεση θρίλερ επανέρχεται ξανά και ξανά στο προσκήνιο. Η 44χρονη μητέρα αυτοκτόνησε ή κάποιοι έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό της και την σκότωσαν; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν αστυνομικοί και ειδικοί εμπειρογνώμονες, χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα.

Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα στην υπόθεση, είναι ο γιατρός, φίλος της αδικοχαμένης μητέρας. Μετά από μήνες σιωπής περνά στην αντεπίθεση και φτάνει στον Άρειο Πάγο.

Αμφισβητεί πλήρως το περιεχόμενο του πιστοποιητικού που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018 και σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ποινική δικογραφία σε βάρος του, με βαριές κατηγορίες.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε άνευ προηγούμενου, “όχι απλά ως ύποπτος, αλλά ως ο δράστης της δολοφονίας της γυναίκας από την Κατοχή”.Υπόθεση Λαγούδη: Τι υποστηρίζει ο γιατρός

Ο γιατρός, μέσω ατόμου της εμπιστοσύνης του στην Αθήνα, κατέθεσε χθες (14-11-2019) υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταγγέλλοντας ως ψευδές και συκοφαντικό το περιεχόμενο του επίμαχου εγγράφου.

Επαναλαμβάνει – όπως έκανε και ο δικηγόρος του παλιότερα – πως δεν υπάρχει καμία προσωποποιημένη δίωξη για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη και εκφράζει μια σειρά από ερωτήματα, για τον τρόπο με τον οποίο συντάχθηκε και αναπαράχθηκε το επίμαχο πιστοποιητικό. «Στοχοποίηση και τεράστια ηθική βλάβη»

Τονίζει μάλιστα πως με αφορμή το πιστοποιητικό ξεκίνησε ένας νέος κύκλος στοχοποίησης σε βάρος του. «Ουδέποτε λοιπόν δεν προτάθηκαν και δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις εναντίον μου από τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου! Οι διώξεις ήταν και παραμένουν ακόμη και μέχρι σήμερα κατά αγνώστων.

Παρ΄ολα αυτά τα ΜΜΕ βούιξαν αναπαράγοντας την «αποκλειστική είδηση» της δήθεν προσωποποίησης εναντίον μου των αρχικών κατά αγνώστων διώξεων», σημειώνεται συγκεκριμένα στο υπόμνημα.

Ο γιατρός, παραθέτει ακόμη τον τρόπο με τον οποίον έγινε η διαρροή και αναπαραγωγή του εγγράφου, επισημαίνοντας: «Το πιστοποιητικό αυτό δεν αναγράφει την πραγματική αλήθεια. Θεωρώ πως συντάχθηκε με δόλο έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί για να με πλήξει προσωπικά, για λόγους υποκειμενικούς και σκοπούς όχι έντιμους από την πλευρά της οικογενείας της Ειρήνης Λαγούδη».

Αναφέρει επίσης πως θα ενεργοποιήσει νομικές κινήσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ενεπλάκησαν στην «τρομερή σκευωρία» σε βάρος του, προκαλώντας του τεραστίων διαστάσεων ηθική βλάβη. Το χρονικό της πολύκροτης υπόθεσης

Η 44χρονη χήρα, μητέρα τριών παιδιών, βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Δευτέρας, 8 Ιανουαρίου 2018, μέσα στο αυτοκίνητό της, σε απόμερο σημείο, στη θέση Μυρτιά, στην ευρύτερη περιοχή του Θέρμου της Τριχωνίδας.

Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το Σάββατο και οι έρευνες, είχαν την πιο τραγική κατάληξη… Τελικά η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της και είχε εγκαύματα στο σώμα της, κυρίως στα χέρια.

Από την πρώτη στιγμή, από την Αστυνομία υπήρχαν διαρροές για αυτοκτονία. Ένα σενάριο που όμως η οικογένεια της γυναίκας δεν έχει δεχτεί μέχρι σήμερα, παλεύοντας με όσα μέσα διαθέτει, να αποδείξει ότι ο θάνατος της Ειρήνης Λαγούδη είναι δολοφονία.

Πηγή: www.newsit.gr