Βικτώρια: Εκεί θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες. Σφοδρή κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Βικτώρια… χτυπά την χώρα με τα προβλήματα να είναι σε πολλές περιοχές πολύ μεγάλα! Προς το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα κινηθεί μέσα στο βράδυ. «Καμπανάκι» για την Ρόδο από τον Σάκη Αρναούτογλου. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Χανιά. Μεγάλα προβλήματα σε όλη την Κρήτη, «σφυροκοπά» ακόμη την Κέρκυρα η κακοκαιρία. Αναλυτικά πόσο έβρεξε και τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Δεν… σταματά να δημιουργεί προβλήματα ο καιρός που εδώ και δύο μέρες “σφυροκοπά” την χώρα! Η Κέρκυρα ένιωσε πρώτη – πρώτη την… οργή της κακοκαιρίας που ονομάστηκε Βικτώρια, με τα φαινόμενα να εξαπλώνονται συνεχώς!

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του meteo, η κακοκαιρία Βικτώρια τις βραδινές ώρες της Τετάρτης, 13.11.2019, επηρεάζει με έντονα φαινόμενα τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου ήδη τα προβλήματα είναι μεγάλα, με κατολισθήσεις, καταστροφές, εγκλωβισμοί και διακοπές ρεύματος!

Click4more: Χανιά: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας!

Τις αμέσως επόμενες ώρες θα επηρεαστούν τα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν.

Εξασθένηση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση του καιρού στις συγκεκριμένες περιοχές περιμένουμε πια από το μεσημέρι της Πέμπτης, 14.11.2019.

Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί επισημαίνεται η ζώνη των ισχυρότερων φαινομένων στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης.Δείτε πώς κινείται η Βικτώρια ΒικτώριαΒικτώριαΒικτώρια: Ισχυρές βροχές σε Κρήτη, μεγάλα ύψη βροχής σε Αττική

Η κακοκαρία «Βικτώρια», που βρίσκεται σε εξέλιξη, επηρεάζει με έντονα φαινόμενα από την αρχή της ημέρας κυρίως τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στο νομό Χανίων.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 18:10 της Τετάρτης 13/11, καταγράφονται στον παρακάτω Πίνακα.

Δείτε τον ΒικτώριαΒικτώρια

Η «Βικτώρια», όπως είχε αναφερθεί και σε πρόσφατες ανακοινώσεις μας, επηρεάζει και την Αττική με βροχές και τοπικές καταιγίδες, δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής, όπως διακρίνεται και στον παρακάτω Χάρτη. Σύμφωνα με τις καταγραφές των μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού και Κλιματικού Παρατηρητηρίου Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις περίπου τις 18:10 της Τετάρτης 13/11, να καταγράφονται στην περιοχή του Παπάγου, με 70 mm βροχής. “Πεισματάρα” η Βικτώρια και την Πέμπτη!

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα και τη Θράκη, βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος καιρός, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.Ο καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Click4more: Καιρός – Αρναούτογλου: Καμπανάκι! Αλλάζει ρότα η κακοκαιρία!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στη Θράκη και βαθμιαία εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές που το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σταματήσουν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Click4more: “Στάση” Βικτώρια! Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω πλημμύρας – Γιοκ ο Προαστιακός! video

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με πιθανότητα παροδικών βροχών, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με παροδικές βροχές και νωρίς το πρωί στα ανατολικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους έντονα, από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Με πληροφορίες από: meteo.gr.

Πηγή: www.newsit.gr