Κακοκαιρία ΤΩΡΑ: Κλειστοί δρόμοι στην Αττική λόγω «Βικτώριας» (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Συνεχίζεται το πέρασμα της κακοκαιρίας «Βικτώρια», η οποία σαρώνει τη χώρα μας από το μεσημέρι της Τρίτης.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, εκτός από την απίστευτη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας, παρατηρείται επίσης σύμφωνα με την Τροχαία:

  • Επιβράδυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω συσσώρευσης υδάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος της Καλαμακίου στο ρεύμα προς Πειραιά.
  • Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Κορωπίου.

Πλησιάζει νέο έντονο κύμα κακοκαιρίας στην Αττική

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίζονται στην Κρήτη (ιδιαίτερα στο νομό Χανίων) ενώ έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται και στην Αττική.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου.

Παράλληλα, σφοδρή καταιγίδα έπληξε περί τις 02:00-02:30 τα ξημερώματα το λεκανοπέδιο της Αττικής και την πόλη της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι έντονες βροχοπτώσεις στο νομό Αττικής θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται έως και αργά το απόγευμα, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένεται νέο κύμα τοπικά ισχυρών καταιγίδων.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων στην Αττική έως τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με τις μετρήσεις 67 μετεωρολογικών σταθμών.

Πηγή