Καιρός – «Βικτώρια»: Μετά το μεσημέρι το νέο κύμα καταιγίδων

Βροχή τα ξημερώματα, βροχή νωρίς το πρωί, καταιγίδες το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα. Η κακοκαιρία που ονομάστηκε «Βικτώρια» είναι εδώ και τις επόμενες ώρες θα χτυπήσει ακόμη περισσότερο την Αττική.

Από το μεσημέρι της Τρίτης, η «Βικτώρια» έχει αρχίσει να… δείχνει τα “δόντια” της. Το άγριο πέρασμά της «κατάλαβαν»… καλά τα νησιά του Ιονίου και οι περιοχές στη δυτική Ελλάδα, αλλά από τα ξημερώματα έφτασε και στην Αττική, ενώ με αγριότητα “χτύπησε” και στην Κρήτη.

Η σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική περίπου από τις 02:00 έως τις 03:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης ήταν η… πρόγευση για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Σύμφωνα με την υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, οι έντονες βροχοπτώσεις στο νομό Αττικής (και στην πόλη της Αθήνας) θα συνεχίσουν έως και αργά το απόγευμα. Μετά το μεσημέρι, μάλιστα, αναμένεται νέο κύμα τοπικά ισχυρών καταιγίδων.

Δείτε εικόνες από τη βροχόπτωση τα ξημερώματα

Στον χάρτη του meteo.gr, παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή των βροχοπτώσεων στην Αττική έως τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης σύμφωνα με τις μετρήσεις 67 μετεωρολιγκών σταθμών.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας και έως τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίστηκαν στην Κρήτη, και ιδιαίτερα στο νομό Χανίων.

Οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 08:30 το πρωί της Τετάρτης. Περισσότερο έβρεξε στον Αλικιανό και στο Ακρωτήριο Χανίων (64 και 63 χιλιοστά αντίστοιχα), στο Σπήλι Ρεθύμνου (52), στο κέντρο των Χανίων (46), στον Πλατανιά Χανίων (46), στην Ασή Γωνιά Χανίων (43), στην Παλαιοχώρα Χανίων (41) και στις Βρύσες Χανίων (39 χιλιοστά). Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα δυτικά πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΑΘΗΝΑ, ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη δυτική και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην
ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Ο καιρός αύριο Πέμπτη 14-11-2019

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Με πληροφορίες και από meteo.gr

Πηγή: www.newsit.gr