Κέρκυρα: Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε χαράδρα – Φώναζε για βοήθεια μόνος και αβοήθητος.

Ο 41χρονος βρέθηκε σε χαράδρα και οι συγγενείς του ειδοποίησαν τις Αρχές στην Κέρκυρα τα ξημερώματα. Στην επιχείρηση, οδηγός των διασωστών ήταν ένας κυνηγός…

Γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης ενός 41χρονου άνδρα, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες (12-11-2019) διεκπεραίωσε με επιτυχία, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 41χρονος, η εξαφάνισή του οποίου δηλώθηκε σήμερα το πρωί από συγγενείς του στις αστυνομικές αρχές, εντοπίστηκε μέσα σε απόκρημνη χαράδρα στην περιοχή της ‘Ανω Κορακιάνας, στη Μέση Κέρκυρα.

Όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, στην περιοχή, που είναι απολύτως δύσβατη, έσπευσαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής και δέκα πεζοπόροι πυροσβέστες έχοντας οδηγό ένα κυνηγό της περιοχής.

Κατάφεραν να τον προσεγγίσουν και να τον απεγκλωβίσουν. Ο 41χρονος είναι καλά στην υγεία του και διακομίστηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.Προβλήματα και κλειστά σχολεία

Την απόφαση να μείνουν κλειστά σήμερα Τετάρτη, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα, λόγω τη σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει το νησί, πήραν τα ξημερώματα οι τρεις δήμαρχοι του νησιού σε συνεννόηση με τους Διευθυντές της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευση.

Η «Βικτώρια» κατάφερε μέχρι αυτή την ώρα να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ άγνωστες παραμένουν οι ζημιές που έχουν υποστεί σχολικές μονάδες.

Αυτή την ώρα, μετά από πρωτοβουλία της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, Μερόπης Υδραίου, διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη, με όλους τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει επιφέρει η «Βικτώρια» στην Κέρκυρα και τη θωράκιση του νησιού, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται με ισχυρή ένταση.

Πηγή: www.newsit.gr