Κρήτη: Βαριές διώξεις σε 42χρονο για μαχαίρωμα.

Σειρά ποινικών διώξεων ασκήθηκαν σε βάρος 42χρονου που φέρεται να πρωταγωνιστεί σε σειρά επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου Ηρακλείου στην Κρήτη.

Στόχος του 42χρονου ήταν μία 49χρονη γυναίκα και το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της στο Καστέλι Ηρακλείου στην Κρήτη.

Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών συνεχίστηκε και στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου οδηγήθηκαν τόσο ο άνδρας που κατηγορείται για το μαχαίρωμα, όσο και οι δύο που φέρονται να τον ξυλοκόπησαν

Συγκεκριμένα στον 42χρονο, ο οποίος εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου με εμφανή τα σημάδια ξυλοδαρμού, ασκήθηκαν διώξεις για:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοχρησία μαχαιριού κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απειλή κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση καθώς και για εξύβριση.

Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην Ανακρίτρια, απ’ όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Τετάρτης (13.11.2019).

Σε βάρος των δύο ανδρών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του, ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και εξύβριση και παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, με μάρτυρα τον 42χρονο στις 19 Νοεμβρίου προκειμένου έως τότε να έχει προσκομιστεί και η ιατροδικαστική εξέταση.Καστέλι Ηρακλείου: Οι μεν εναντίον του δε…

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον 47χρονο αδελφό της γυναίκας που φέρεται να είναι η “πέτρα του σκανδάλου” στην υπόθεση και τον 37χρονο γιο του συντρόφου της, ο οποίος και τραυματίστηκε στο επεισόδιο του περασμένου Σαββάτου (09.11.2019).

Σε δηλώσεις τους οι συνήγοροι της πλευράς της 49χρονης, Γιώργος Κοκοσάλης και Μαρία Πλαγιωτάκη, μίλησαν για “κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος της γυναίκας αλλά και του περιβάλλοντός της”, χαρακτήρισαν την κατάσταση “πολύ επικίνδυνη” και επεσήμαναν ότι “πρέπει να απασχολήσει σθεναρά την ανάκριση”!

Μεταξύ άλλων ανέφεραν: “Η δίωξη που άσκησε ο αντεισαγγελέας κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης είναι απόλυτα ορθή και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Έχει, κατά τη γνώμη μας, έντονο ειδικό προληπτικό χαρακτήρα”!

Υπενθύμισαν ότι έχει προηγηθεί σειρά συμβάντων σε βάρος της γυναίκας (απόπειρα βιασμού, απόπειρα στραγγαλισμού, απαγχονισμός του σκύλου της, φθορές στο σπίτι).Τι λέει η πλευρά του 42χρονου

Δηλώσεις για την υπόθεση έκανε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου.

Ο κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης ανέφερε ότι ο εντολέας του “καθόταν αμέριμνος στην καντίνα όταν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο οι δύο άνδρες και – προφανώς κατ’ εντολήν της 49χρονης – του επιτέθηκαν απρόκλητα”.

Για το μαχαίρωμα του Σαββάτου (9.11.2019), ο κ. Παπαδαντωνάκης τόνισε ότι αυτά που “κυκλοφόρησαν” δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα έγιναν και πως ο 68χρονος με τη σύντροφό του ήταν που έκλεισαν το δρόμο στο αυτοκίνητο του πελάτη του και του έριξαν με το σπρέι πιπεριού.

“Το ποιος χρήζει ψυχιατρικής διερεύνησης θα πρέπει να απασχολήσει συνολικά την ανάκριση”, υπογράμμισε ο κ. Παπαδαντωνάκης, επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του επιφυλάσσεται να ασκήσει έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση σε όσους προβάλλουν ισχυρισμούς περί βιασμού, στραγγαλισμού, ζωοκτονίας.

“Αυτά είναι φαντασιώσεις εκείνων που χρήζουν ψυχιατρικής διερεύνησης και δεν προκύπτουν πουθενά, ούτε από την προανάκριση, ούτε έχει ασκηθεί τέτοια ποινική δίωξη”, κατέληξε.

πηγή: cretalive.gr

Πηγή: www.newsit.gr