Ποινική δίωξη σε βάρος του φοιτητή που συνελήφθη στην ΑΣΟΕΕ

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής και της αντίστασης άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του φοιτητή της Ιατρικής, που συνελήφθη χθες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Ο φοιτητής, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες οργανώσεων φέρεται να ξυλοκοπήθηκε κατά την προσαγωγή του από αστυνομικούς, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο.

Υπενθυμίζεται ότι για περίπου τρεις ώρες την Δευτέρα (11.11.2019) ζήσαμε καταστάσεις πολιορκίας με άνδρες των ΜΑΤ να έχουν περικυκλώσει φοιτητές μέσα στο προαύλιο του πανεπιστημίου και άλλους να βρίσκονται έξω από αυτό και να ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν όταν κόπηκε το λουκέτο της ΑΣΟΕΕ. Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά περίπου 80 άτομα κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο του Πανεπιστημίου όπου περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ και ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα.

Λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι οι άνδρες των ΜΑΤ οπισθοχώρησαν και βρέθηκαν στην πύλη της ΑΣΟΕΕ. Λίγα λεπτά αργότερα επικράτησε νέα ένταση με βία αυτή την φορά εναντίον δημοσιογράφων και φωτογράφων από τους αστυνομικούς. Ταυτόχρονα και άλλοι φοιτητές επιχείρησαν να μπουν μέσα στο οικονομικό πανεπιστήμιο. Κόσμος συγκεντρώθηκε στην Πατησίων και προσπαθούσε να προσεγγίσει την ΑΣΟΕΕ. Η διμοιρία των ΜΑΤ βγήκε τελικά από το προαύλιο του πανεπιστημίου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κατάσταση και αποχώρησε σε μικρή απόσταση.

Πηγή: www.newsit.gr