Χανιά: Σε επιφυλακή για ακραία καιρικά φαινόμενα – Οι συμβουλές στους πολίτες.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Χανίων μετά και τις προβλέψεις από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για αύριο Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, για βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους άνεμους…

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΕ, οι φορείς είναι ενημερωμένοι και σε ετοιμότητα, ενώ συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας για την δική τους ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες καλούνται «να περιορίσουν τις μετακινήσεις στις άκρως απαραίτητες και αναγκαίες, και αυτές να γίνουν με πολύ προσοχή, καθώς πολλοί δρόμοι έχουν υποστεί φθορές και δεν είναι απολύτως ασφαλείς. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται κατά τη διάβαση από δρόμους τους οποίους διασχίζουν χείμαρροι».

Παράλληλα, οι πολίτες καλούνται «να ασφαλίσουν εκτεθειμένα αντικείμενα σε ταράτσες και μπαλκόνια (γλάστρες, πινακίδες, διάφορα αντικείμενα) λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, να προσέχουν για πτώσεις δέντρων και κλαδιών και να αποφεύγουν δραστηριότητες κοντά σε προβλήτες και θάλασσα».

Πηγή: www.newsit.gr