Εξάρχεια: Επιχείρηση… τέλος – Στο Αλλοδαπών οι 100 μετανάστες

Περισσότερες από πέντε ώρες κράτησε η νέα επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη.

Το ρολόι είχε σχεδόν δείξει 06:00 το πρωί της Τρίτης (12.11.2019) όταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αναπτύχθηκαν στα Εξάρχεια. Αυτή τη φορά η επιχείρηση έγινε σε κτίριο υπό κατάληψη επί της οδού Μπουμπουλίνας 42.

Η περιοχή αποκλείστηκε και πούλμαν έφτασαν για να παραλάβουν τους 100 μετανάστες που βρέθηκαν στο υπό κατάληψη κτίριο. Αφού οι άνθρωποι που έμεναν εκεί, όλοι τους πρόσφυγες ή μετανάστες (οι εθνικότητες δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμα) μπήκαν στα πούλμαν, οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν τους χώρους και το κτίριο σφραγίστηκε.

Το ίδιο κτίριο είχε εκκενωθεί από την αστυνομία και τον περασμένο Απρίλιο, αλλά λίγες μέρες μετά έγινε ξανά κατάληψη.

Οι 100 άνθρωποι που βρέθηκαν στο κτίριο, οδηγήθηκαν στο Τμήμα Αλλοδαπών, όπου είναι σε εξέλιξη η ταυτοποίησή τους, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Έξω από το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας εξακολουθούν να βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ παραμένει αποκλεισμένη η ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: www.newsit.gr