Πλήθος παραβάσεων σε μπαρ της Καβάλας και της Χαλκίδας

Έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και της Καβάλας πραγματοποιήθηκαν, το διήμερο 2 και 3 Ιουλίου, από κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Ελέγχθηκαν δέκα επιχειρήσεις σε οκτώ από τις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούσαν στη μη έκδοση αποδείξεων, εργασία προσωπικού χωρίς να είναι ασφαλισμένοι καθώς επίσης και τη στέρηση άδειας λειτουργίας καταστήματος.

Παράλληλα στο πλαίσιο των ελέγχων δεσμεύτηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών για να εξετασθεί η νόμιμη διακίνηση και τυχόν νόθευση τους.

Πιο αναλυτικά, αναφορικά με τα αποτελέσματα:

Στην περιοχή της Χαλκίδας:

Σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, απασχολούνταν 27 εργαζόμενοι, χωρίς να επιδειχθούν οι σχετικοί πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και η μη έκδοση 19 αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας. Επίσης δεσμεύθηκαν 12 φιάλες αλκοολούχων ποτών, στις πέντε εκ των οποίων οι αριθμοί παρτίδας (LOT number) ήταν εμφανώς αλλοιωμένοι.
Οι φιάλες θα ελεγχθούν από την Ένωση Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) για την νόμιμη διακίνησή τους, καθώς και από το Γενικό Χημείο του Κράτους για τυχόν νόθευση του περιεχομένου τους.

Στην περιοχή της Καβάλας:

Σε παραλιακό κατάστημα-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Σε παραλιακό κατάστημα – μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τεσσάρων αποδείξεων, κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, η απασχόληση τριών εργαζόμενων οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού καθώς και δύο παραβάσεις της ασφαλιστικής – εργατικής νομοθεσίας, ενώ διαπιστώθηκε και η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Σε παραλιακό κατάστημα-μπαρ, διαπιστώθηκε η μη έκδοση τριών αποδείξεων κατά παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης διαπιστώθηκε να απασχολούνται δύο εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε παραλιακό κατάστημα-μπαρ, διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού ενώ διαπιστώθηκε και παράβαση της ασφαλιστικής -εργατικής νομοθεσίας.
Σε καφετέρια διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Σε παραλιακό κατάστημα-μπαρ διαπιστώθηκε να απασχολούνται τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους πίνακες προσωπικού, κατά παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και η λειτουργία του χωρίς την απαιτούμενη άδεια.
Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.