Κύκλωμα κοκαΐνης: Ο εισπράκτορας της σερβικής μαφίας στα χέρια της Δίωξης

10/11/2019 21:30

Ποιος είναι ο άνθρωπος που είχε μεγάλες «άκρες» στα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής.
Συνελήφθη πριν από δυο εβδομάδες όταν εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης.
Είχε κάνει ορμητήριό του την Ελλάδα.
Θεωρείται στενός συνεργάτης του του αρχηγού της σερβικής μαφίας στον τομέα τον ναρκωτικών.
Ο «Ιβάν» ή «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» συνελήφθη μετά από ένταλμα των ελληνικών αρχών.

Ένας από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς και συνάμα εισπράκτορας της σερβικής μαφίας είναι τελικά ο 45χρονος Σερβοκροάτης που εδώ και περίπου 2 εβδομάδες βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών και συγκεκριμένα της Δίωξης Ναρκωτικών, έπειτα από την εξάρθρωση πολυδαίδαλου κυκλώματος που εισήγαγε και διακινούσε, σε Ελλάδα και Ευρώπη, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Η Real News αποκαλύπτει το πρόσωπο αλλά και τα καλά κρυμμένα μυστικά του 45χρονου Σερβοκροάτη, οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του φερόμενου αρχηγού της σερβικής μαφίας στον τομέα των ναρκωτικών, πιο γνωστού με το προσωνύμιο «Ivan», οποίος ήδη εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης στις φυλακές της πατρίδας του, έπειτα από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές το 2018.

Click4more: Ήθελαν να πουλήσουν 104 κιλά κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική – Την είχαν κρύψει σε… φούρνο, ταψιά και κάτω από κρεβάτια

Όσον αφορά στον 45χρονο Σερβοκροάτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές ακόμα και από την αμερικανική DEA, που έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με την περίπτωσή του, θεωρείται άνθρωπος «φάντασμα». Έχει «μεγάλες» άκρες στα καρτέλ των «βαρόνων» της Λατινικής Αμερικής και μέχρι πριν από τη σύλληψή του από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, ήταν σε θέση να κλείνει, απευθείας με τους «βαρόνους», δουλειές, για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ευρώπη, με βάση όμως την Ελλάδα. Είχε μετατρέψει τη χώρα μας σε ορμητήριο του, σε συνεργασία πάντα με την αλβανική μαφία που ουσιαστικά αναλάμβανε την προώθηση των ποσοτήτων που εισήγαγε στην Ελλάδα ο 45χρονος «φαντομάς» από τη Σερβία.

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Σέρβοκροάτης «φαντομάς» βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών αρχών, άμεσα εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους αντίστοιχες υπηρεσίες όπως αυτές της Ιταλίας, της Σερβίας, αλλά και της Ισπανίας. Το συγκεκριμένο πρόσωπο απασχολεί έντονα εδώ και χρόνια τις συγκεκριμένες αστυνομικές αρχές αφού και εκεί φαίνεται πως είχε αναπτύξει πολυσχιδή δράση με εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Άλλωστε ο φερόμενος αρχηγός της σερβικής μαφίας στο κομμάτι των ναρκωτικών, ο επονομαζόμενος και «Εσκομπάρ των Βαλκανίων», από το 2017 είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό σταθμό κοκαΐνης, καθώς είχε καταφέρει να εισάγει και να κρύψει σε διαμέρισμα στην Βάρκιζα ποσότητα κοκαΐνης βάρους μισού τόνου! Κατά συνέπεια ο 45χρονος Σέρβοκροάτης «φαντομάς» απλά συνέχισε την δουλειά που είχε «ανοίξει» στην Ελλάδα ο φερόμενος αρχηγός του.Το «φάντασμα» από τη Σερβία

Ο 45χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών πριν από δυο εβδομάδες, την ώρα μάλιστα που ήταν έτοιμος να συναντηθεί με τον Αλβανό συνεργάτη του, οποίος είχε αναλάβει τη διακίνηση τις κοκαΐνης που είχε εισαγάγει στην Ελλάδα ο Σερβοκροάτης.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, σκοπός της συνάντησής τους ήταν να παραδώσει ο Αλβανός μαφιόζος στον «φαντομά» από την Σερβία, το ποσό των 300.000 ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούσαν στο ποσοστό των «κερδών» που έπρεπε να εισπράξει ο επικίνδυνος κακοποιός, από τη διακίνηση της κοκαΐνης.

Στην κατοχή και των τριών συλληφθέντων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι αστυνομικοί της Δίωξης βρήκαν το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ, όλα σε μετρητά, ενώ παράλληλα οι δράστες είχαν κρύψει σε διαμέρισμα περίπου 150 κιλά κοκαΐνης σε πλάκες υψηλής καθαρότητας.

Το ερώτημα πλέον στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών, αφού βέβαια ξεκαθάρισαν πως ο «φαντομάς» από την Σερβία είναι ουσιαστικά ο εισπράκτορας του κυκλώματος, είναι το που θα κατέληγαν τα χρήματα που εισέπραττε από τους Αλβανούς συνεργάτες του. Σε τράπεζα; Σε βαλίτσα από δεύτερο χέρι;

Μέχρι στιγμής πάντως οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, δεν έχουν καταφέρει να δώσουν μια σαφή απάντηση στα ερωτήματά τους, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα σταματήσουν να «σκαλίζουν» την υπόθεση.

Άλλωστε και όπως λέει στη Real News αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών και θέλει να διατηρήσει στην ανωνυμία του: «…η συνεργασία μας με τις αντίστοιχες υπηρεσίες που ασχολούνται με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, είναι δυνατόν να αποδώσει «καρπούς», όχι μόνο για τα επιμέρους κυκλώματα που έχει δημιουργήσει η σερβική μαφία, αλλά και το που θα κατέληγαν τα αστρονομικά ποσά από τη διακίνηση της κοκαΐνης, πάντα στην χονδρική αγορά, καθώς σε αυτό το επίπεδο οι κακοποιοί δεν ασχολούνται με διακίνηση μικροποσοτήτων».Ο «Φαντομάς» και η Ελλάδα

Όταν το Δεκέμβριο του 2017 οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν εισβάλει σε πολυτελές διαμέρισμα στην Βάρκιζα, κατάσχοντας 250 κιλά καθαρής κοκαΐνης και παράλληλα συλλαμβάνοντας το Σέρβο «αποθηκάριο» που έφερε το προσωνύμιο «Μάρτιν», δεν μπορούσαν να φανταστούν τη διείσδυση που είχε πραγματοποιήσει στην χώρα μας η σέρβικη μαφία.

Προϊόντος του χρόνου και των ερευνών, οι Έλληνες αστυνομικοί άρχισαν να ανακαλύπτουν βήμα βήμα το δαιδαλώδες κύκλωμα που είχε στήσει στην Ελλάδα ο J.V., πιο γνωστός ως «Ivan» ή «Εσκομπάρ των Βαλκανίων», οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από διεθνές ένταλμα των ελληνικών αρχών το καλοκαίρι του 2018 στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου έκανε τις διακοπές του.

Έκτοτε νέα πρόσωπα μπήκαν στο «παιχνίδι», μέχρι που έπεσε στα χέρια της Ασφάλειας ο Σέρβοκροάτης «φαντομάς», που όπως όλα δείχνουν αποτελεί τη συνέχεια του Σέρβου «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» στην Ελλάδα.

Πηγή: www.newsit.gr

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 1 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης

4 comments

 1. Citizen of Democracy

  Οτι γραφω στηριζεται σε δημοσιευματα. Αυτο που ανεφερα για τον bitcoin ειναι αυτο:

  Συνελήφθη στη Χαλκιδική 38χρονος Ρώσος καταζητούμενος για ξέπλυμα 4 δισ. $ από bitcoins

  Αυτο για την υπερασπιση του σουσανασβιλι ειναι αυτο:

  https://www.vice.com/gr/article/59qye5/selfi-koykoyles-kai-fwnes-h-zwh-kwnstantopoyloy-sth-dikh-ths-mafias

  Και παλι αναγνωριζω το νομιμο δικαιωμα στην υπερασπιση δεν υπαρχει κατι μεμπτο, απλα δημιουργουνται αποροιες. Η δημοκρατια μας, μου δινει αυτο το δικαιωμα, να αναρωτιεμαι, ετσι δεν ειναι;

 2. Citizen of Democracy

  Δεν κατηγορω καποιον, ολοι εχουν δικαιωμα στην υπερασπιση αλλα δημιουργουνται ευλογες αποροιες.

 3. Citizen of Democracy

  Αυτο που εγραψα για τον bitcoin αναφερομουν σε αυτο:

  Συνελήφθη στη Χαλκιδική 38χρονος Ρώσος καταζητούμενος για ξέπλυμα 4 δισ. $ από bitcoins

  https://www.google.com/amp/s/www.iefimerida.gr/news/352862/synelifthi-sti-halkidiki-38hronos-rosos-katazitoymenos-gia-xeplyma-4-dis-apo-bitcoins%3famp

  Αυτο που εγραψα για τους συνηγορους του σουσανασβιλι αναφερομουν σε αυτο:

  https://www.vice.com/gr/article/59qye5/selfi-koykoyles-kai-fwnes-h-zwh-kwnstantopoyloy-sth-dikh-ths-mafias

  αναγνωριζω το δικαιωμα στην υπερασπιση και δεν κατηγορω καποιον, αλλα δημιουργουνται ερωτηματικα.

  Ενα επιχειρησιακο σχεδιο μπορει να λειτουργει χωρις τα επιμερους μερη να γνωριζουν το ενα πως λειτουργει το αλλο και χωρις να εχουν γνωσει του γενικοτερου σχεδιου, προκειμενου αν ενα γινει αντιληπτο να μην κινδυνευσει ολη η επιχειρηση.

 4. Citizen of Democracy

  Ναι ρε μαγκες.

  Σερβικη μαφια ε; Σαν να λεμε αδελφη της ρωσικης μαφιας.

  Μοχλος της ρωσικης επιρροης στα βαλκανια.

  Ξερετε παιδια το προβλημα ειναι οτι η ξενη επιρροη που υπαρχει σε μια χωρα καθοριζει και το πολιτικο της συστημα.

  Και ενα τιπ. Ενας τονος πρεζα απο το νοορ 1 κατεληξε στην Σερβια. Α και αλλο ενα τιπ, το 1/3 της ηρωινης που διακινειται στην ΕΕ, διακινειται απο την Ρωσικη μαφια.

  Τι συμβαινει τελικα στη χωρα ; Ο Σουσανασβιλι στην Ελλαδα, ο bιt coin στην Ελλαδα (ξεπλυμα 4 δις, δεν ειναι και λιγα) κινητικοτητα των Ρωσοκινητων παπαδων σε υπερδιεγερση τα τελευταια 10 χρονια, διοικητης ΚΥΠ που παραμενει σε βαθος χρονου και κοματων γινεται υπουργος δικαιοσυνης; Δικτυα Ρωσο τουρκικης κατασκοπιας στην ευπ; (υπαρχουν δημοσιευματα) ΧΑυγιτες με Ρουβλια που δολοφονουν, πολιτικοι συνηγοροι του «ΛΙΠΟΥΣ», αναβαθμισμενη τρομοκρατια, μεταναστες που προωθουνται στην ηπειρωτικη χωρα και μαλιστα κοντα σε καινουριες αμερικανικες βασεις. Αντιαρματικα που εξαφανιζονται και υποπτοι ΟΥΚαδες ; Νευραλγικες επενδυσεις που παγωνουν με γελοιες δικαιολογιες.Και πολλα αλλα που δεν θα αναφερω τωρα.

  Ειναι υβριδικος πολεμος. Προσπαθουν να χτυπησουν ολους τους θεσμους της χωρας.

  Οπως ειπε και ενας πρωην ΓΕΕΘΑ σε ομιλια του στε συνεδριο του ευρωστρατου, «τα γεγονοτα θα μοιαζουν ασχετα και ασυνδετα μεταξυ τους, μεχρι η χωρα θυμα να καταλαβει τι γινεται, θα ειναι πλεον αργα».

  Οφειλουμε να προστατεψουμε την δημοκρατια κυριοι. Μηπως καποιοι ολιγαρχες μας ζηλευουν την αιγλη της ρωσικης ολιγαρχιας; Επισης Ρωσικο ρευμα ανιχνευεται και προυπαρχει σε ολα τα κοματα.

  Το θεμα δεν εχει τελειωσει, ειναι εδω και τρεχει. Καθε χτυπημα που δινουν τα παιδια των σωματων ασφαλειας ειναι μια μαχη, πρεπει να κερδισουμε και τον πολεμο.

  Και κατι τελευταιο τον πρωθυπουργο μας και τα ματια μας. Τον πρωθυπουργο και το πενταγωνο.