«Επαναστατική Αυτοάμυνα»: Στον εισαγγελέα η 39χρονη που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Κυριακής (10/11) η 39χρονη που συνέλαβε η αντιτρομοκρατική, κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης για την εξάρθρωση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Η 39χρονη κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Η γυναίκα, μαζί με έναν 41χρονο και έναν 45χρονο, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής, έρευνα κατά την οποία κατασχέθηκαν καλάσνικοφ, χειροβομβίδες και εκρηκτικά και οδήγησε, όπως όλα δείχνουν, στην εξάρθρωση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Το απόγευμα του Σαββάτου είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι βαρύτατες και αφορούν τα κακουργήματα: για τρομοκρατικές πράξεις από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, για τρομοκρατική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση της κατοχής εκρηκτικών υλών και για διακεκριμένη περίπτωση κατοχής όπλων.

Ακόμη, κατηγορούνται για τα πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα: της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, της παράνομης οπλοκατοχής και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών. Ο 41χρονος και ο 45χρονος πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή την Τρίτη.

Πηγή