Λάρισα: Κατασχέθηκε τεράστια ποσότητα λαθραίου οινοπνεύματος για… μπόμπες

Τρεις συλλήψεις και μία δικογραφία σε βάρος 35χρονου για την διακίνηση λαθραίου οινοπνεύματος, κατάσχεση 13 τόνων αιθυλικής αλκοόλης, ενός τόνου αλκοολούχου υγρού και πλήθος πλαστών ετικετών απορρέουν από τη μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε Στεφανοβίκειο και Αρμένιο τις προηγούμενες ημέρες, στο πλαίσιο εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης νοθευμένων ποτών.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα λαθραίου οινοπνεύματος, η οποία προοριζόταν για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών, σε αποθηκευτικούς χώρους επιχείρησης στις ευρύτερες περιοχές της Λάρισας και της Μαγνησίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 60χρονο, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 35χρονου ημεδαπού, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, για πλαστογραφία και για πρόσληψη και απασχόληση μη νόμιμων αλλοδαπών.

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο 22χρονοι αλλοδαποί, εργάτες της επιχείρησης, διότι στερούταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας. Σύμφωνα με την αστυνομία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:(13) δεξαμενές περιέχουσες (13) τόνους αιθυλικής αλκοόλης,(60) φιάλες αλκοολούχο ποτού των 700 ml ,(6.553) πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών(1.052) λίτρα αλκοολούχου υγρού,τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αιθυλική αλκοόλη,τέσσερα πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων με αλκοολούχο υγρό καιδύο πλαστικά δοχεία του 1,5 λίτρου με διαλύτη-νέφτι.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. φορτηγά αυτοκίνητα, μία ρυμουλκούμενη κλειστή καρότσα και ένα μη αυτοκινούμενο παλετοφόρο, ως μέσα για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητας.

Κατά τις έρευνες στους χώρους κλήθηκαν και συνέδραμαν υπάλληλοι της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας και του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου Λάρισας. Από υπαλλήλους του Τελωνείου Λάρισας δεσμεύτηκαν (13.784,5) λίτρα χύμα και εμφιαλωμένου οίνου, ενώ από υπάλληλους της Χημικής Υπηρεσίας ελήφθησαν δείγματα από τις προαναφερόμενες κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων υγρών και τη δεσμευθείσα ποσότητα οίνου για χημική ανάλυση.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Πηγή: www.newsit.gr