Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 6 άτομα για περιπτώσεις κλοπών

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά έξι (6) άτομα και σχηματίσθηκε επιπλέον μία δικογραφία, για περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα :

– Απογευματινές ώρες χθες (02-07-2016), στο Κορδελιό, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο ομογενείς ηλικίας 32 και 41 ετών, διότι αποπειράθηκαν να διαρρήξουν, διαδοχικά, δύο οικίες της περιοχής, ενώ αφαίρεσαν είδη ρουχισμού που βρισκόταν εξωτερικά διαμερίσματος. Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2016 έως και χθες, προέβησαν σε οκτώ (8) διαρρήξεις διαμερισμάτων, στην περιοχή του Κορδελιού, απ’ όπου αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

– Αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πρώτες πρωινές ώρες χθες (02-07-2016), συνέλαβαν, επ’ αυτοφώρω, τρείς άντρες στην περιοχή της Τούμπας, οι οποίοι αφού παραβίασαν πόρτα αυτοκινήτου, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του ένα ηχοσύστημα. Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, έδειξε ότι οι τρείς συλληφθέντες, νωρίτερα την ίδια ημέρα και ακολουθώντας την ίδια μεθοδολογία, αφαίρεσαν από όχημα, έγγραφα του ιδιοκτήτη.

– Την 02-07-2016, πρωινές ώρες, περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, συνέλαβαν 22χρονη ομογενή, η οποία ευρισκόμενη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο.

Πέραν των αυτόφωρων συλλήψεων και στο πλαίσιο συνεχιζόμενων ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκε μία (1) ακόμη δικογραφία, σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ενεργώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους, τον Ιανουάριο του 2015, διέρρηξε οκτώ (8) οχήματα στην περιοχή Άνω Πόλης, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικές συσκευές, έγγραφα και διάφορα αντικείμενα των ιδιοκτητών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.