Αιχμές Μαυροειδάκου για την ηγεσία της ΕΛΑΣ – «Κάποιοι δεν μπορούν να φέρουν το σωστό αποτέλεσμα»

Την ανησυχία του και την οργή για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια εξέφρασε μιλώντας στο newsit.gr ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. Αφήνοντας σαφείς αιχμές προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Μαυροειδάκος καταγγέλλει ότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος επιχειρησιακός σχεδιασμός.

«Τέσσερις συνάδελφοί μου από την ομάδας ΔΙΑΣ κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί στα Εξάρχεια επειδή κάποιοι τους έβαλαν εκεί στα πρόβατα επί σφαγή» ανέφερε αρχικά ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας για τη χθεσινή επίθεση σε αστυνομικούς.

«Η ΔΙΑΣ δεν έχει αποστολή να συνοδεύει διμοιρίες ούτε να παριστάνει τον ναρακαλιευτή στα Εξάρχεια, μπαίνοντας μπροστά για να αντιμετωπίζει αναρχομπαχαλάκηδες. Οι συνάδελφοι μου δεν είναι εκπαιδευμένοι γι’ αυτό και δεν έχουν και τα μέσα για να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις» πρόσθεσε. “Οι συνάδελφοί μου καίγονταν ζωντανοί”

Ο κ. Μαυροειδάκος κατήγγειλε παράλληλα ότι «χθες το βράδυ, τους έβαλαν πάλι να περάσουν μπροστά από τη διμοιρία για να ακολουθήσει η διμοιρία και να σχολάσει. Τους περίμεναν 25 άτομα με κουκούλες και τους πέταξαν πάνω από 25 μολότοφ. Το αποτέλεσμα ήταν οι συνάδελφοί μου να καίγονται ζωντανοί».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα των ειδικών φρουρών «του ενός αστυνομικού του κάηκε το κράνος του και από θαύμα -επειδή ήταν κοντά η διμοιρία και τους έσβησε με πυροσβεστήρες- δεν έχασε τη ζωή του κι έχει μόνο εγκαύματα».

Πολιορκία αστυνομικών σε καφενείο για να κάνουν συλλήψεις

«Το φαινόμενο είναι πολύ ανησυχητικό εν όψει και της επετείου του Πολυτεχνείου και των εκδηλώσεων για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Δεν σας κρύβω ότι υπάρχει έλλειψη επιχειρησιακού σχεδίου. Η πολιτική ηγεσία έχει δώσει τις κατευθύνσεις, αλλά φαίνεται πώς κάποιοι δεν μπορούν να φέρουν σωστό αποτέλεσμα.

Αυτοί οι κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο και είναι σε επίπεδο φυσικής ηγεσίας ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής και ο διοικητής της Άμεσης Δράσης. Κινδυνεύουν πια ζωές αστυνομικών. Δεν είναι πλάκα» κατέληξε ο ίδιος.

Πηγή: www.newsit.gr