Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Περισσότερες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Περισσότερες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία που «σκεπάζει» ήδη τη χώρα, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε σήμερα (07/11),  η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες εκδηλώνονται στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να συνεχιστούν.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Από το απόγευμα της σημερινής ημέρας (Πέμπτη 07-11-2019), εκτός από το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο αναμένεται να επηρεαστεί η δυτική Στερεά και μέχρι τη νύχτα τα υπόλοιπα τμήματα του Ιονίου και η δυτική Πελοπόννησος. Από το μεσημέρι της Παρασκευής (08-11-2019) τα φαινόμενα στις παραπάνω περιοχές θα εξασθενήσουν.

2. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (08-11-2019) θα επηρεαστεί η ανατολική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής), η Εύβοια, η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανώς πρόσκαιρα η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες και η δυτική Κρήτη. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα της Παρασκευής (08-11-2019).

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, η ΕΜΥ είχε εκδώσει το παρακάτω έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προβλέπονται:

1. Aπό τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας (Τετάρτη 06-11-2019) στα βορειοτέρα νησιά του Ιονίου (κυρίως στην περιοχή της Κέρκυρας)

2. Aπό τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019) στην Ήπειρο (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και πιθανώς στη δυτική Στερεά.

3. Tα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019)

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Πηγή