Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας και κλοπής αυτοκίνητου που σημειώθηκε πριν από 3 χρόνια

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου, υπόθεση ληστείας και κλοπής αυτοκίνητου που έγιναν σε περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου και Χερσονήσου την 1η Ιουλίου 2013 και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 30χρονου και ενός 34χρονου για ληστεία, κλοπή και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εμπρησμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ, μετά από την πολύμηνη και εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση και την ενδελεχή έρευνα της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ηρακλείου αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 30χρονος με τον 34χρονο, την 1.7.2013 σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου, έκλεψαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 37χρονου και στη συνέχεια μετέβησαν σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου 36χρονη, η οποία κινούνταν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 19.050 ευρώ, προσωπικά αντικείμενα και διάφορα έγγραφα και διέφυγαν με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει.

Στη συνέχεια, προχώρησαν στον εμπρησμό του κλαπέντος αυτοκίνητου σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου.

Σημειώνεται, ότι ο 30χρονος και ο 34χρονος είχαν συλληφθεί στις 12 Ιουνίου του 2015, στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που έγινε έξω από γνωστό ξενοδοχείο της Χερσονήσου, μετά από ένοπλη ληστεία στην οποία εμπλέκονται.

Σε βάρος τους έχει σχηματισθεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού, ληστείες, απόπειρες ληστειών, κλοπή κατά συναυτουργία, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εμπρησμό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου.