Καμίνια: «Δεν πάει φυλακή η 14χρονη που μαχαίρωσε την μητέρα της»

Επέστρεψε στο σχολείο της η 14χρονη που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον της μητέρας της, στο σπίτι τους στα Καμίνια.
Αποκαλυπτικός ο συνήγορός της, που λέει στο newsit.gr πως ούτε ο παιδοψυχολόγος που μιλά με το παιδί δεν μπορεί να δώσει (ακόμη) απαντήσεις.
«Το παιδί είναι κάτω από 15 ετών και κατά τον νόμο είναι ακαταλόγιστη» συμπληρώνει.
Η κατάσταση της υγείας της μητέρας, πού βρίσκεται τώρα η 14χρονη και όλες οι εξελίξεις της σοκαριστικής υπόθεσης.

Η υπόθεση στα Καμίνια σόκαρε το πανελλήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, μια κοπέλα μόλις 14 ετών επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον της ίδιας της της μητέρας, καταφέρνοντάς της οκτώ χτυπήματα…

Ευτυχώς η γυναίκα ζει και η ανείπωτη τραγωδία απεφεύχθη, ωστόσο νέες πληροφορίες για την επίθεση σε διαμέρισμα στα Καμίνια έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Ο δικηγόρος Γιώργος Γιάνναρος, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική εκπροσώπηση της 14χρονης κοπέλας, η οποία το βράδυ της Πέμπτης μαχαίρωσε τη μητέρα της ενώ εκείνη κοιμόταν, εξήγησε στο newsit.gr ότι μεταξύ μάνας και κόρης δεν υπάρχει η παραμικρή αντιδικία.Καμίνια – “Ούτε ο παιδοψυχίατρος που εξέτασε το παιδί δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα”

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η μητέρα έχει βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην οποία νοσηλευόταν και σήμερα νοσηλεύεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Παράλληλα, το κορίτσι έχει επιστρέψει κατόπιν σχετικής απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα στο σχολείου, ενώ μετά την επίθεση στα Καμίνια παρακολουθείται όπως ζήτησαν οι δικαστικές Αρχές από ειδικό ψυχολόγο.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Γιάνναρο, ακόμη δεν είναι γνωστές οι αιτίες που οδήγησαν τη 14χρονη σε αυτή την πράξη.

«Ούτε ο παιδοψυχίατρος που εξέτασε το παιδί δεν μπορεί να αποφανθεί σε αυτό το στάδιο τι είναι αυτό που το οδήγησε στην πράξη αυτή»

Όπως εξηγεί ο κ. Γιάνναρος στο newsit.gr, οι πραγματογνωμοσύνες θα υπάρξουν το επόμενο χρονικό διάστημα. ΚαμίνιαΚαμίνια“Δεν πρόκειται να πάει στην φυλακή”

Ως προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης στα Καμίνια που σόκαρε τη χώρα, ο κ. Γιάνναρος υπογράμμισε ότι επειδή το κορίτσι είναι μικρότερο από 15 ετών, σύμφωνα με τον νόμο το κορίτσι θεωρείται ακαταλόγιστο.

«Το παιδί είναι κάτω από 15 ετών και κατά τον νόμο είναι ακαταλόγιστη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι μπορεί να της επιβληθεί κάποια ποινή η οποία όμως δεν θα καταλογιστεί.

«Δεν θεωρείται ανεύθυνη καθώς αυτό ισχύει μέχρι την ηλικία των 12» είπε, «αλλά δεν πρόκειται να πάει στη φυλακή».

Σύμφωνα με τον έμπειρο νομικό, το κορίτσι το οποίο αυτή την περίοδο ζει με τον πατέρα του, θα συνεχίσει να παρακολουθείται από ειδικούς.Το περιστατικό στα Καμίνια που προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η ανήλικη που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα επιτέθηκε με μαχαίρι στη μητέρα της προκαλώντας της οκτώ χτυπήματα, μέσα στο σπίτι τους στα Καμίνια.

Η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Μετά από νοσηλεία ημερών στη ΜΕΘ πλέον νοσηλεύεται σε θάλαμο, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Ρεπορτάζ: Μάριος Αραβαντινός / Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr