Κρήτη: Εγκληματική ομάδα 18 ατόμων πίσω από 77 κλοπές και διαρρήξεις – Στο στόχαστρο σπίτια και επιχειρήσεις.

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας στην οποία φέρονται ότι συμμετείχαν 18 άτομα, που ενέχονται σε μια σειρά κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, προχώρησαν αστυνομικοί του οικείου αστυνομικού τμήματος…

Η εγκληματική ομάδα αποτελούνταν από 16 αλλοδαπούς (14 άνδρες και 2 γυναίκες ) ηλικίας από 19 έως 48 ετών και δύο Έλληνες ηλικίας 33 και 67 ετών. Οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση των στοιχείων 18 συνολικά μελών της εγκληματικής ομάδας, ενώ συνελήφθησαν οι έξι αλλοδαποί ηλικίας από 20 έως 46 ετών.

Η εξάρθρωση επετεύχθη στο πλαίσιο έρευνας, κατά την οποία προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του 2012 έως και τον Φεβρουάριο του 2019, τα μέλη της ομάδας, ενεπλάκησαν στη διάπραξη συνολικά 77 κλοπών-διαρρήξεων, καθώς και σε 5 απόπειρες κλοπών, σε οικίες, αποθήκες, ναούς και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Η λεία που αποκόμισαν από τη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 218.000 ευρώ.

Αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και με αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη κλοπών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα Πεδιάδος, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.

Πηγή: www.newsit.gr