Θεσσαλονίκη: Αμετανόητοι για το ρατσιστικό μπάρμπεκιου με χοιρινό έξω από δομή προσφύγων στα Διαβατά

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις προκαλεί το μπάρμπεκιου που ετοιμάζεται έξω από δομή προσφύγων. Ο διοργανωτής του μιλάει για πρώτη φορά…

Για το μπάρμπεκιου πάρτυ-διαμαρτυρία κατά μεταναστών που οργανώνουν στα Διαβατά την προσεχή Κυριακή, οι «Ενωμένοι Μακεδόνες», μίλησε ο διοργανωτής του Δημήτρης Ζιαμπάζης, στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1.

«Θέλουμε να αναδείξουμε την γκετοποίηση της περιοχής μας. Καλώς ή κακώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν άλλη κουλτούρα» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν είναι πρόσφυγες, είναι μετανάστες που έρχονται από Αλγερία μέχρι το Αφγανιστάν».

“Είναι ένας πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας και λίγο πιο ευρηματικός. Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ, γιατί θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι στο μέλλον δεν θα ανεχτούμε τα φαινόμενα της γκετοποίησης και της αλλαγής τρόπου ζωής σε κάποιες περιοχές”.Αντίθετοι οι κάτοικοι της περιοχής

Οι κάτοικοι της περιοχής μπορεί να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τους, με αφορμή το προσφυγικό, ωστόσο εκφράζουν την αντίθεσή τους, στο επερχόμενο μπάρμπεκιου.

Ο Αντώνης Μάνος, που μίλησε στο Open, ξεκαθάρισε ότι «το μπάρμπεκιου της Κυριακής δεν το διοργανώνουν οι άνθρωποι των Διαβατών. Υπάρχει μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται ενωμένοι μακεδόνες, έχει κάνει κάλεσμα μια βδομάδα με ένα περιεχόμενο… περίεργο.

Η κοινωνία της Ιωνίας έχει τους ανθρώπους της, που θα διαμαρτυρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου. Και δεν έχουμε καμία σχέση με το μπάρμπεκιου κι όλες αυτές τις κινήσεις που αμαυρώνουν την περιοχή μας και δεν αναδεικνύουν τα προβλήματά της».

 

Πηγή: www.newsit.gr