Τι αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. και εκπρόσωπος της εταιρίας ντόνατς για το φορτηγό που «απαγάγει παιδιά»

Διευκρινίσεις αναγκάστηκε να δώσει η αστυνομία για το… υποτιθέμενο βαν που κυκλοφορεί σε Μενίδι, Θρακομακεδόνες και Νίκαια και «απαγάγει παιδιά»

Τις τελευταίες ημέρες, είχε κάνει τον γύρο το διαδικτύου η ανάρτηση μιας χρήστριας στο Facebook, η οποία έκανε λόγο για ένα βαν στο Μενίδι, τους Θρακομακεδόνες και τη Νίκαια που κυκλοφορούσε και απήγαγε παιδιά με σκοπό να τους πάρει τα όργανα.

Μάλιστα η ανάρτηση συνοδευόταν από φωτογραφία, η οποία έδειχνε ένα βαν ελληνικής εταιρείας ντόνατ, η οποία φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τέτοιες ενέργειες.

Η αστυνομία λοιπόν αναφέρει πως τίποτα τέτοιο δεν ισχύει και πως δεν έχει καταγγελθεί κάτι στις αρχές.

“Με αφορμή ανάρτηση, σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που επικαλείται απόπειρα απαγωγής δύο νεαρών στη Νίκαια με εμπλοκή οχήματος τύπου βαν, ανακοινώνεται ότι κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει καταγγελθεί σε Αστυνομικές Αρχές”.

Τι αναφέρει η πλευρά της εταιρίας donuts

Ο διευθυντής του Policenews μίλησε με τον δικηγόρο της εταιρίας ντόνατς, το φορτηγό της οποίας μπήκε στο στόχαστρο επιτηδείων του διαδικτύου σκορπώντας τον πανικό σε χρήστες των social media αλλά και γονείς.

“Σήμερα εγώ και ο ιδιοκτήτης της εταιρίας βρεθήκαμε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και συγκεκριμένα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να υποβάλλουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά και την άδικη ταλαιπωρία που υφίσταται ο εντολέας μου. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση, με δεκαετίες παρουσίας στην Ελλάδα και υγιέστατη παρόλο που πέρασε από τον τυφώνα της κρίσης. Αυτό που περνάει ο εντολέας μου τις τελευταίες ώρες, μετά τη συκοφαντική και χωρίς λογική δημοσίευση φορτηγού της εταιρίας του και μάλιστα για τόσο σοβαρό ζήτημα, που επικαλούνται οι ιθύνοντες, τον έχει αναστατώσει. Θα κινήσουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να βρεθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά για ψευδείς ειδήσεις σε ένα τόσο λεπτό κοινωνικό θέμα που τρομάζει χιλιάδες γονείς στην Ελλάδα.”