Λάρισα: Ξεσπούν για τις «αθόρυβες» αφίξεις προσφύγων – Στα κάγκελα ένα ολόκληρο χωριό – video

Εξαιρετικά θορυβημένοι είναι οι λιγοστοί κάτοικοι της Καρίτσας του δήμου Αγιάς στη Λάρισα, για την έλευση προσφύγων τα τελευταία δύο 24ωρα σε ξενοδοχείο της περιοχής…

Όπως ισχυρίζονται δεν είχαν ενημερωθεί από κανέναν για την εξέλιξη και νιώθουν αδικημένοι για το γεγονός ότι δεν ρωτηθήκαν και δεν ενημερώθηκαν καν, ούτε από τον δήμο.

Υπενθυμίζεται πως σε ξενοδοχείο στην Καρίτσα, έχουν φτάσει 14 οικογένειες, συνολικά 73 πρόσφυγες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Επίσης, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταφτάσουν 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, αγόρια (ηλικίας από 12-18 ετών) τα οποία θα στεγαστούν σε ξενοδοχείο, μέσα το χωριό της Καρίτσας.

Η Καρίτσα έχει αυτή την στιγμή 300 με 350 μόνιμους κατοίκους οι οποίοι δυσκολεύονται να επιβιώσουν ήδη λόγω των συνθηκών, καθώς δεν υπάρχει εργασία, και οι περισσότεροι ασχολούνται με αγροτικές δουλειές.

Όπως αναφέρουν στο χωριό δεν υπάρχουν υποδομές, όπως σχολείο, φαρμακείο ή Κέντρο Υγείας, ούτε καν φούρνος και αναρωτιούνται πως θα επιβιώσουν άλλα 150 άτομα σε έναν τόπο με τόσο τεράστια έλλειψη υποδομών.

Ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Τσάκνης τονίζει ότι δεν έχουν καμία ρατσιστική διάθεση, αλλά εκ των πραγμάτων η περιοχή δεν μπορεί να αντέξει τόσους πρόσφυγες.

«Θα ζητήσουμε νομική στήριξη», τονίζει και συμπληρώνει: «Δεν πρόκειται να πάρουμε τα παλούκια, όπως ακούστηκε από μερικούς, απλά είμαστε αντίθετοι σε όλο αυτό και θα το φτάσουμε μέχρι τέλους για να καταλάβουν πως ο τόπος μας δεν αντέχει άλλο κόσμο, από την στιγμή που και εμείς οι ίδιοι δυσκολευόμαστε να επιβιώσουμε εδώ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κάτοικος της περιοχής κ. Μανώλης Γκατζάς ο οποίος γεννήθηκε στην Καρίτσα, έζησε για πολλά χρόνια στην Θεσσαλονίκη και επέστρεψε πριν 5 χρόνια στα πάτρια εδάφη όπου ασχολείται με αγροτικές δουλειές.

Ο κ. Γκατζάς σημειώνει: «Είμαι αρνητικός, διότι σε ένα χωριό 350 κατοίκων δεν μπορούν να φέρουν εδώ 150 άτομα χωρίς να εξετάσουν τίποτα. Δεν υπάρχουν υποδομές. Δεν λειτουργεί τίποτα, ούτε σχολειό, ούτε φαρμακείο, ούτε καν φούρνος δεν υπάρχει στο χωριό. Πρέπει να πάμε στο Κέντρο Υγείας στους Γόννους.

Πηγή: onlarissa.gr