Μεσσηνία: Ανεμοστρόβιλος άφησε πίσω αυτές τις εικόνες – Οι κάτοικοι κλείστηκαν στα σπίτια τους

Ο ανεμοστρόβιλος χτύπησε τα ορεινά της Μεσσήνης. Αυτοψία στο χωριό, μετά το τέλος των έντονων καιρικών φαινομένων…

Αρκετές ζημιές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος, που πέρασε χθες το μεσημέρι (04-11-2019) και από τα ορεινά του Δήμου Μεσσήνης, στην περιοχή βόρεια του Αριστομένη με επίκεντρο το Κουτήφαρη, όπου μεταξύ άλλων τα έντονα καιρικά φαινόμενα έσπασαν πολλά από τα κλαδιά του μεγάλου πλατάνου στην πλατεία του χωριού, τα οποία έπεσαν μπροστά από καφενείο χωρίς ευτυχώς και εκεί να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Από εκεί και πέρα ζημιές σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή (Χορεύτρα κ.α.) στην ελαιοκαλλιέργεια. Μιλώντας στην εφημερίδα “Ελευθερία” ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουτήφαρη Φώτης Μπελεχρής στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι παρά το έντονο φαινόμενο δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Οσο για τον μεγάλο πλάτανο, που επί χρόνια αποτελεί από τα χαρακτηριστικά του χωριού, επεσήμανε ότι σήμερα αναμένεται γερανοφόρο όχημα του Δήμου Μεσσήνης για να ελέγξει τα υπόλοιπα κλαδιά.

Τα σπασμένα κλαδιά απομακρύνθηκαν από χθες το απόγευμα για να μην δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα σε ενδεχόμενη συνέχιση της κακοκαιρίας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr