Θεσσαλονίκη: «Έσπασαν» τα ισόβια του παιδοκτόνου – Είχε πνίξει την 7χρονη κόρη του

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, το καλοκαίρι του 2015.

Το ελαφρυντικό του σύννομου βίου πριν από την τέλεση της πράξης, αναγνώρισε το Μικρό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 51χρονο (σήμερα) αστυνομικό των ΜΑΤ, ο οποίος είχε αρχικά καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Τραγική φιγούρα στο δικαστήριο, ήταν η μητέρα της άτυχης 7χρονης, την οποία είχε πνίξει με τα ίδια του τα χέρια ο δράστης.

Η γυναίκα κατέθεσε ότι δεν περνούσε από το μυαλό της πως ο άνδρας της θα μπορούσε να κάνει κακό στα παιδιά τους (έχουν μαζί άλλη μία όρη).

«Αν είχα καταλάβει ότι είναι επιθετικός με τα παιδιά, θα τα είχα πάρει και θα είχα φύγει. Ένας πατέρας πρέπει να προστατεύει τα παιδιά του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο παιδοκτόνος κατά την απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου, εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη.

Μόλις του ανακοινώθηκε η απόφαση, επέστρεψε στο Ψυχιατρείο Κορυδαλλού όπου κρατείται από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος τότε ατέρας στραγγάλισε το 7χρονο κοριτσάκι του μέσα στο σπίτι τους, επί της οδού Νεμέας, στον Εύοσμο.

Η φρικτή εξήγηση που είχε δώσε για τη δολοφονία της επτάχρονης κόρης του ήταν πως το παιδί έκανε φασαρία μετά από το σχολείο!

Ο δράστης, ο οποίος ήταν Αρχιφύλακας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, παραδόθηκε και ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του.

Άνδρες της Ασφάλειας έσπευσαν στο σπίτι της οδού Νεμέας, ενώ και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εκλήθη άμεσα. Το πλήρωμά του κατέβαλε προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή το άτυχο κοριτσάκι, άλλα, δυστυχώς, ήταν πλέον αργά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η υπηρεσία τού είχε αφαιρέσει το όπλο. Ο δράστης που έχει ακόμα ένα παιδάκι κάλεσε την αστυνομία και παραδόθηκε μόνος του, μετά το απεχθές έγκλημα.

Περίοικοι ανέφεραν τότε ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες, έβλεπαν τα παντζούρια του σπιτιού κλειστά.

2309509

Πηγή