Νέα «ζωή» στη μικρή Ρουσίν χάρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος (vid)


Έπασχε από μία εκ γενετής παραμόρφωση στα πόδια, τώρα περπατά, παίζει και χαμογελά

Σωτήρας αποδείχθηκε για μια προσφυγοπούλα από τη Συρία ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, όταν την συνάντησε πριν από δύο χρόνια στη Λάρισα. Η μικρή που έπασχε από μία εκ γενετής παραμόρφωση στα πόδια, σήμερα – χάρη στη βοήθειά του – είναι υγιέστατη.

Η Ρουσίν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, μπορεί σήμερα να τρέχει, να παίζει, να γελά. Το μικρό κορίτσι, κόρη προσφύγων από το Κομπάνι της Συρίας, έρχεται με την οικογένειά της στη Λάρισα το 2017. Τον ξεριζωμό της μικρούλας συνοδεύει μία εκ γενετής σοβαρή παραμόρφωση στα πόδια που δεν της επιτρέπει να σταθεί. Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της μόνιμης αναπηρίας.

Η ζωή της αλλάζει στις 7 Ιουνίου 2017. Είναι η ημέρα που ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος, επισκέπτεται τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Λάρισα. Η μητέρα της Ρουσίν – αν και ήταν ραμαζάνι – πλησιάζει τον Αρχιεπίσκοπο και ζητεί την ευλογία του. Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας ζητεί τη συνδρομή εξειδικευμένων γιατρών και δρομολογείται η θεραπεία της.

«Δεν θα ξεχάσουν ποτέ την Ελλάδα, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον Αναστάσιο που μεσολάβησε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η συντονίστρια της δομής φιλοξενίας, Δανάη – Κατερίνα Νατσούλη. Και προσθέτει: «Είναι πολύ ευτυχισμένοι γιατί το παιδί τους παίζει και πάει σχολείο».

Η Ρουσίν σήμερα είναι τρεισήμιση ετών και τώρα ζει με την οικογένειά της στο Μόναχο.

 

Πηγή: www.newsone.gr