Καλάβρυτα: Άφησαν μαθητή στο χιονοδρομικό και γύρισαν να τον πάρουν αφού… τους ειδοποίησαν

Το περιστατικό με το τρίχρονο αγοράκι που «ξεχάστηκε» μέσα σε σχολικό ιδιωτικού σχολείου δεν ήταν η μοναδική… αστοχία του συγκεκριμένου εκπαιδευτηρίου. Γιατί ανάλογο περιστατικό είχε γίνει και πέρυσι.

Το νέο αυτό περιστατικό που έρχεται στο φως, είχε συμβεί πολλούς μήνες πριν το 3χρονο αγοράκι μείνει για σχεδόν τέσσερις ώρες «ξεχασμένο» μέσα στο σχολικό. Η νέα καταγγελία έχει να κάνει με έναν μαθητή πρώτης γυμνασίου, που συμμετείχε σε εκδρομή στα Καλάβρυτα και οι συνοδοί τον… ξέχασαν στο χιονοδρομικό!

Ενώ το πούλμαν του σχολείου έφυγε από τα Καλάβρυτα για την Αθήνα, ο μαθητής έμεινε στο χιονοδρομικό, χωρίς κανείς από τους συνοδούς να τον… αναζητήσει. Το παιδί, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, βρήκαν οι άνθρωποι του χιονοδρομικού στα Καλάβρυτα.

Click4more: Σχολικό… τρόμου! 200 ζάχαρο ανέβασε ο τρίχρονος που ξέχασαν για ώρες!

Εκείνοι ήταν που το συνόδευσαν έως το χωριό και από εκεί ειδοποιήθηκε το σχολείο και κατ’ επέκταση το πούλμαν, που βρισκόταν ήδη ώρες μακριά από τα Καλάβρυτα. Σχεδόν 2 με 3 ώρες αφού τον είχαν αφήσει, το πούλμαν επέστρεψε και παρέλαβε το παιδί, βάζοντας τέλος στην περιπέτειά του.

Τη νέα καταγγελία για εγκατάλειψη παιδιού από το ίδιο ιδιωτικό σχολείο έκανε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας με ανακοίνωσή της. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην ΟΙΕΛΕ και εκείνη με τη σειρά της το δημοσιοποίησε.Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

«Η Ομοσπονδία μας έλαβε γνώση σοβαρής καταγγελίας για το ίδιο σχολείο όπου συνέβη ο εγκλεισμός του μικρού μαθητή στο σχολικό λεωφορείο. Πιο συγκεκριμένα, μας καταγγέλθηκε ότι σε εκδρομή που διοργάνωσε το εν λόγω εκπαιδευτήριο για σκι στα Καλάβρυτα, οι αρμόδιοι «ξέχασαν» μαθητή της Α’ Γυμνασίου εκεί και έφυγαν για την Αθήνα! Βεβαίως, το θέμα δεν αφορά μόνο μια ακόμη εμφανή περίπτωση παραμέλησης μαθητή. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι το σχολείο διοργανώνει εκδρομές μαθητών χωρίς καμιά έγκριση από τις αρμόδιες εποπτικές υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας. Αναρωτιέται κάποιος, ποιος αναλαμβάνει την νομική ευθύνη σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο.

Από τα περιστατικά αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκύπτει εύλογα πως είναι αναγκαία, όχι η μείωση (ή ακόμη και η κατάργηση) της εποπτείας του κράτους που ορισμένοι επιδιώκουν, αλλά η ενίσχυση των ελέγχων στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης και, κυρίως, η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Πηγή: www.newsit.gr