Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα

Άστατος θα είναι ο καιρός στην αρχή της εβδομάδας.
Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Πότε θα υποχωρήσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Αναλυτική πρόγνωση από τον φυσικό προγνώστη – μετεωρολόγο, Νίκο Καντερέ.

Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός στην αρχή της εβδομάδας, με βροχές και σφοδρές καταιγίδες να σαρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Παράλληλα, θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας.
Όπως αναφέρει ο Φυσικός Προγνώστης και Μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, στο NewsIt.gr, ο καιρός θα είναι άστατος τη Δευτέρα (04.11.2019). Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες με την θερμοκρασία να κατεβαίνει λίγο και με τους ανέμους νοτιάδες να ενισχύονται και να φτάνουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο.
Η διαταραχή αυτή θα περάσει σιγά – σιγά ως την Τρίτη και θα επηρεάσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και θα σταματήσουν και εκεί σιγά – σιγά τα φαινόμενα. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε την Τρίτη έναν καλό καιρό με την θερμοκρασία να βρίσκεται πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 23-25 βαθμούς Κελσίου.Μικρό… διάλειμμα και νέα κακοκαιρία

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες δείχνει ότι την Τετάρτη και την Πέμπτη θα είναι πάλι καλός ο καιρός με την θερμοκρασία να παραμένει σταθερή, εκτός από την Δυτική Ελλάδα, όπου την Πέμπτη θα έχουμε ξανά τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα βορειοδυτικά.

Την Παρασκευή αναμένουμε μια αλλαγή στον καιρό, πάλι με νοτιάδες, που θα επηρεάσει όλη την χώρα και θα δούμε ξανά βροχές και καταιγίδες στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο βελτιώνεται ο καιρός, χωρίς, όμως, τα φαινόμενα να απουσιάζουν.

Ακούστε την πρόγνωση του Νίκου ΚαντερέΚαιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Δευτέρα (04.11.2019)

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Από το βράδυ και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Νότιοι 5 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.Τη νύχτα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές. Από το βράδυ και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα νότια.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ

Πηγή: www.newsit.gr