“Τα μυστικά της Κατίνας”, οι πληρωμένες διαφημίσεις και οι δήθεν μαντικές ικανότητες – Πως έφτασε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η ιδιοκτήτρια;

– Ζητούσε από ανυποψίαστες πελάτισσες ακόμα και… σπέρμα του προσώπου που τους ενδιέφερε

– Σε μια μόνο περίπτωση η 44χρονη “Κατίνα” πήρε 52.500 ευρώ από “πελάτισσά” της

– Οι μπίζνες στο κέντρο της Αθήνας, της Νίκαιας αλλά και το γραφείο της Μυκόνου

– Επώνυμοι πελάτες της σοούμπιζ, των ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες, ακόμα και πολιτικοί στο καρνέ της

– Όλο το χρονικό της σύλληψης της 44χρονης και άλλων 4 υπαλλήλων των “μαντικών” γραφείων της

Η 44χρονη Κάτια Μπ. δήλωνε εξπέρ στις μαντικές ικανότητες. Δεν προέβλεψε όμως την σύλληψή της το μεσημέρι της Τετάρτης από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής όταν μετά από σοβαρή καταγγελία “πελάτισσας” των παράνομων γραφείων της συνελήφθη μαζί με 4 ακόμα συνεργάτες της.

Η 44χρονη σύμφωνα με την καταγγέλλουσα,  κατάφερε να της αποσπάσει 52.500 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι προέβλεπε προβλήματα για την οικογένειά της στο μέλλον τα οποία θα μπορούσε να τα αποτρέψει με… μαγικό τρόπο. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η 44χρονη “Κατίνα” μυρίστηκε χρήμα με αποτέλεσμα να απαιτήσει άλλες 5.650 ευρώ από την πελάτισσά της διότι προέβλεψε ότι ο άντρας της καταγγέλλουσας θα πάθαινε “κακό” μέχρι σήμερα (01/07/2016) το οποίο θα μπορούσε να αποτρέψει. Για τον λόγο αυτό, η καταγγέλλουσα πήγε στο γραφείο της την Τετάρτη το μεσημέρι αφού πρώτα είχε ενημερώσει τις Αρχές, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα των 650 ευρώ ενώ στην συνέχεια και μετά από έφοδο αστυνομικών συνελήφθη με τα χρήματα στα χέρια της.

policenews2

Στις αρχές του έτους και πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, με την μέθοδο του “τρόμου” και της αποτροπής θανάτου σε άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος, η 44χρονη μαζί με τις συνεργάτιδές της κατάφεραν και απέσπασαν 20.000 ευρώ από άλλη πελάτισσα.

Ποια είναι όμως η Κατίνα και τα μυστικά της και πως κατάφερε να χτίσει την “φήμη” της;

Η 44χρονη Κατίνα, με πληρωμένες διαφημίσεις σε ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, κατάφερε να δημιουργήσει μια φήμη γύρω από το όνομά της για δήθεν μαγικούς τρόπους που είχε διδαχθεί από την Κωνσταντινουπολίτισσα γιαγιά της. Σε πληρωμένο άρθρο μάλιστα, βρήκαμε την ηθοποιό Βάνα Μπάρμπα να βγαίνει “χαρούμενη” από το γραφείο της ενώ σε άλλο άρθρο, η 44χρονη ισχυριζόταν πως μεταξύ των πελατών της ήταν και ο Τούρκος ηθοποιός που έκανε τον “Σουλειμάν” στην ομώνυμη σειρά.

policenews3

Διαβάστε πιο κάτω πως γινόταν η “πλύση” εγκεφάλου ανυποψίαστων θυμάτων της εγκληματικής ομάδας, σύμφωνα με πληρωμένα δημοσιεύματα σε μεγάλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

“Επιχειρηματίες, σύζυγοι εφοπλιστών, κοσμικές κυρίες και καλλιτέχνες κάνουν ουρά έξω από το υπόγειο της οδού Καραγεώργη Σερβίας, καθώς η ιδιοκτήτρια Καίτη Μπ. προτείνει τυχερά «μπουχούρια» για κάθε επιθυμία, ενώ τα κορίτσια της προσφέρουν τη γνώση του καφέ και της χαρτομαντείας όπως της την έμαθε η Κωνσταντινουπολίτισσα γιαγιά της, Κατίνα. 

Ενας μαγικός ανατολίτικος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας στο υπόγειο της οδού Καραγεώργη Σερβίας, στον αριθμό 12-14, με τους χρυσούς αναπαυτικούς καναπέδες, τα αρωματικά λιβάνια και τους μπακιρένιους δίσκους με τα γυάλινα ποτηράκια να είναι σε θέση ετοιμότητας, λίγο πριν γεμίσουν με εξωτικό τσάι και προσφερθούν στις ανυπόμονες καλοντυμένες πελάτισσες. Χρωματιστές πολυθρόνες, μαξιλάρια με προσωπογραφίες και λιβανιστήρια συμπληρώνουν αυτό το αλά «Χίλιες και μία νύχτες» ατμοσφαιρικό σκηνικό στο κέντρο της Αθήνας.

policenews
H 44χρονη ιδιοκτήτρια των γραφείων

Εμπνεύστρια και ιδιοκτήτρια του χώρου είναι η Καίτη Μπ., με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη, η οποία με δόση χιούμορ τον βάφτισε «Τα μυστικά της Κατίνας», αποτίοντας φόρο τιμής στη συνονόματη γιαγιά της που της μετέδωσε τα από στόμα σε στόμα «μυστικά της ευτυχίας». Ξετυλίγοντας η ίδια το κουβάρι της προσωπικής της ιστορίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ηταν μια γιαγιά που ήξερε απέξω και ανακατωτά να λέει το φλιτζάνι, να ρίχνει τα χαρτιά και να προβλέπει τα μελλούμενα. Γνώριζε τα μυστικά των μαντζουνιών και βοηθούσε τον κόσμο να βρει τον προσωπικό του δρόμο της ευτυχίας. Τη γνώση αυτή την έκανε επάγγελμα στην Πόλη και καθώς τα καλοκαίρια στις διακοπές πήγαινα εκεί για να τη δω και να ζήσω μαζί της μυήθηκα και εγώ στα μυστικά του μέλλοντος. Σε ηλικία μόλις 12 ετών έβρισκα τα πάντα στο φλιτζάνι. Εμφυτο ταλέντο και γνώση. Πριν από δύο χρόνια είπα στη μητέρα μου να ετοιμαστεί γιατί ο μπαμπάς θα μας αφήσει. Εκείνη σοκαρίστηκε, αλλά δύο ημέρες μετά ήρθε αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα ενός εμφράγματος».

policenews2

Από το City του Λονδίνου στο «Στέκι της Κατίνας»
Η γνώση της γιαγιάς αποδείχτηκε το προσωπικό της διαβατήριο στον δρόμο μιας ιδιότυπης «κοινωνικής προσφοράς», μυώντας τους ενδιαφερόμενους στον θαυμαστό κόσμο των μελλούμενων. Κόρη ναυτικού, η Καίτη Μπ. αρχικά είχε χαράξει εντελώς διαφορετική ρότα στα επαγγελματικά της. Σπούδασε Οικονομικά σε Αθήνα και Λονδίνο, όπου εργάστηκε στη συνέχεια σε ναυτιλιακή εταιρεία. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα και με εφόδιο το δεύτερο πτυχίο της στο Μάρκετινγκ, εργάστηκε στο διαφημιστικό τμήμα του περιοδικού «Marie Claire». Ποτέ, όμως, δεν έπαψε να ασχολείται με όσα της είχε μάθει η Πολίτισσα γιαγιά της, μια κοσμοθεωρία που είχε γίνει για την ίδια δεύτερη φύση της.

Secrets of Katina, cartomancy and coffee fortune telling, Athens, February 2016 / Ôá ìõóôéêÜ ôçò Êáôßíáò, ÷áñôïìáíôåßá êáé êáöåìáíôåßá, ÁèÞíá, ÖåâñïõÜñéïò 2016
Έτσι υποδεχόταν τους πελάτες της

Μέχρι που πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο της μαγαζί, ένα παραδοσιακό καφέ στην Κωνσταντινούπολη, με τους πελάτες να μαθαίνουν τα μελλούμενα από το φλιτζάνι τους. Αργότερα άνοιξε και «Τα μυστικά της Κατίνας» στη Νίκαια, που έγινε σύντομα γνωστό από στόμα σε στόμα, με το κοινό της να περιλαμβάνει από κυρίες της γειτονιάς αλλά και καλλιτέχνες που αγωνιούν για την πορεία της ζωής τους. Όπως λέει η ίδια, στο επίκεντρο των ανησυχιών τους είναι, ως είθισται, τα ερωτικά, αλλά και τα επαγγελματικά ζητήματα: «Θυμάμαι ότι ο πρώτος μας πελάτης είχε έρθει σε εμάς για να μας συμβουλευτεί αν αξίζει να ανοίξει μια επιχείρηση και αν μπορούμε να προβλέψουμε ότι θα πάει καλά». Έκτοτε τα τηλέφωνα χτυπούσαν ακατάπαυστα ζητώντας συμβουλές οποιαδήποτε ώρα της μέρας. Κυρίες παντρεμένες που υποψιάζονταν ότι ο άνδρας τους τις απατά ή ήθελαν να επιβεβαιώσουν αν παραμένει σε εκείνες πιστός. «Ένα βράδυ μας χτύπησε την πόρτα κάποια καλλιτέχνις λέγοντάς μας χαρακτηριστικά: ‘‘Έχω την αίσθηση ότι ο σύντροφός μου είναι ανήσυχος και ασταθής. Θέλω να μου ρίξετε τα χαρτιά για να δω αν αξίζει να κάνω μαζί του παιδί ή αν θα καταλήξω να το μεγαλώνω μόνη μου και εκείνος να κυνηγάει τους ποδόγυρους».

policenews1
Και η Εύη Αδάμ φωτογραφήθηκε για λογαριασμό της 44χρονης μέντιουμ

Η επιτυχία της Νίκαιας θα την οδηγήσει σύντομα στην αναζήτηση χώρου στο κέντρο της Αθήνας. Διαθέτοντας ένα τιμ συνεργατών από την Πόλη -κυρίες που ξέρουν να διαβάζουν «πολύ καλό» φλιτζάνι και χαρτιά, με ό,τι αυτό σημαίνει για τους μυημένους- φτιάχνει το δεύτερο στέκι της «Κατίνας» στην οδό Καραγεώργη Σερβίας, στον αριθμό 12-14, στο Σύνταγμα. Καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και κυρίες που πρωταγωνιστούν στην κοσμική ζωή καταφτάνουν στο πολυτελές υπόγειο με κάθε μυστικότητα για να προμηθευτούν τα «μπουχούρια», τα μαντζούνια δηλαδή που προσφέρονται για την απόκτηση ευημερίας, ευτυχίας, αγάπης και πλούτου ή για να λύσουν κάποιο θέμα τους. Η Καίτη Μπ. αποφεύγει να αναφέρει ονόματα, λέγοντας μάλιστα ότι για να προστατευτεί η ιδιωτικότητα των πελατών της τα κορίτσια που εργάζονται σε εκείνη έχουν υπογράψει αυστηρό συμβόλαιο εχεμύθειας.

Τα περιστατικά είναι πολλά και ξεπερνούν κάθε φαντασία. «Πρόσφατα είπαμε σε σύζυγο εφοπλιστή ότι ο άντρας της την έχει βγάλει από τα κοινά περιουσιακά στοιχεία. Εκείνη αρχικά το αμφισβήτησε, αλλά όταν το έψαξε καλύτερα με τη βοήθεια δικηγόρων είδε ότι τα λόγια μας ευσταθούσαν και προστάτευσε τον εαυτό της κινούμενη νομικά. Κάποια άλλη εντόπισε ένα εξώγαμο παιδί του άντρα της και μια άλλη ανακάλυψε την αγορά σπιτιού από τον σύζυγό της στο Λονδίνο που της το είχε κρατήσει κρυφό. Ο κόσμος σήμερα δείχνει ότι είναι καθηλωμένος από τα προβλήματα. Προχθές, γύρω στις 12 το βράδυ, μας έπαιρνε τηλέφωνο μια ηθοποιός για να της ρίξουμε τα χαρτιά. Είχε κάνει εξωσωματική και είχε άγχος για το κατά πόσο η προσπάθεια αυτή θα είχε αίσιο αποτέλεσμα».

Τα δωμάτια της εξομολόγησης

Οι χώροι στα «Μυστικά της Κατίνας» κρύβουν τη δική τους «μαγική» σημειολογία. Στα συνεχόμενα δωμάτια νεαρές κοπέλες όπως η Λιλάι διαβάζουν το φλιτζάνι και λένε με κάθε μυστικότητα τα χαρτιά. Στο σαλόνι προσφέρονται ξηροί καρποί, λουκούμια, καφές και τσάι Ανατολής. Με τη γνώση που κληρονόμησαν από τη γιαγιά Κατίνα, τις συνταγές της, τα αρώματα και τις μυρωδιές της αλλοτινής Ανατολής, η Καίτη μαζί με την αδελφή της Ελένη ανακαλύπτουν ειδικά για κάθε περίσταση μαντζούνια, λάδια και λιβάνια, όπως γνώριζαν και κάποιες «παλιές» που κάνοντας χρήση των «μαγικών» ιδιοτήτων κατάφερναν να έχουν αυτό που ήθελαν ή να διώξουν όσα δεν ήθελαν: να ξορκίσουν τη γλωσσοφαγιά και το κακό μάτι από πάνω τους και από το σπίτι τους, να δέσουν κάποιον για να τις έχει στα ώπα-ώπα, να ράψουν κάτω από τα φουστάνια τους ειδικά φυλαχτά για να τρέχουν όλοι ξωπίσω τους, να καίνε δυνατά «φουντώματα» για να ξεσηκώσουν ερωτικά τον αγαπημένο τους, αλλά και όταν ένιωθαν ότι απειλούνταν από αντίζηλες να έχουν τον τρόπο να τις εξουδετερώνουν. Η «Κατίνα» βρίσκεται πάντα στον χώρο για να εξυπηρετήσει και να μας δώσει συμβουλές για τα προϊόντα, τον τρόπο που χρησιμοποιούνται και τα αποτελέσματά τους αποκαλύπτοντας κάποια μικρά μυστικά, όλα βγαλμένα από το μπαούλο της γιαγιάς της. Τα λιβάνια που έρχονται από τη Μέση Ανατολή και τα μπουχούρια φέρνουν καλοτυχία και χρήμα σ’ ένα σπιτικό. «Γνωρίζω τα μαντζούνια και τα λιβάνια τα οποία προμηθεύομαι η ίδια πραγματοποιώντας ταξίδια σε Ντουμπάι, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Περσία κ.α. Έχω μάθει να τα βρίσκω, όπως έχω μάθει και τις προσμείξεις τους. Ξέρω τι μπορεί να φέρει τύχη, χρήμα, εραστή. Τα σπίτια μοσχομυρίζουν πατσουλί και ανατολίτικες μυρωδιές, οδηγώντας συγχρόνως σε καλοτυχία και ευτυχία».
Η Καίτη Μπ. κυκλοφορεί στην Περσία με μπούργκα, ενώ στην κοσμική Αθήνα αναλαμβάνει ρόλο ειδικών καθηκόντων, καθώς συμβουλεύει τους πάντες για τα πάντα. Μια σύγχρονη εκδοχή «μάγισσας» ειδικών καθηκόντων, με το πελατολόγιό της να περιλαμβάνει ονόματα περιζήτητα για κάθε κοσμικό dinner που σέβεται το κύρος του.”

policenews1

Τα “χλιδάτα” γραφεία και οι μπίζνες χιλιάδων ευρώ

Σε κάποια περίπτωση, η τετραπέρατη “Κατίνα” με τις σπουδές οικονομικών στο Σίτι του Λονδίνου, ισχυρίστηκε πως αν κατάφερνε πελάτισσά της να της έφερνε το… σπέρμα από το πρόσωπο που την ενδιέφερε, θα τον έκανε για πάντα δικό της. Δεκάδες είναι ακόμα και οι υπόλοιπες ιστορίες που καταφθάνουν συνεχώς εν μέσω καταγγελιών στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής. Δεκάδες χιλιάδες είναι και τα ευρώ που έχει εισπράξει η ίδια μαζί με τους συνεργάτες της, που πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα. Και όσο απολαμβάνουν την ελευθερία τους, συνεχίζουν μέσω της σελίδας τους σε κοινωνικό δίκτυο να ανεβάζουν αναρτήσεις όπως η πιο κάτω, σημαίνοντας ουσιαστικά το νέο “γραφείο” που ετοιμάζεται στην Μύκονο.

1