Αυτή είναι η «σατανική» οικιακή βοηθός που νάρκωνε ηλικιωμένους

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. μετά από εισαγγελική διάταξη τα στοιχεία ταυτότητας και τη φωτογραφία της Βουλγάρας που νάρκωνε ηλικιωμένους για να τους ληστέψει.

Η 48χρονη, η οποία συνελήφθη στις 11 Ιουνίου 2016, έβρισκε δουλειά στο σπίτι των θυμάτων της ως οικιακή βοηθός μέσα από δημοσιευμένες αγγελίες στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για την TOPALOVA YULIYA του LUBOMIR ή LYUBOMIROVA και της MINCA ή MINKA γεννηθείσα στις 14-3-1968 στην Βουλγαρία.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση της και την ευχερέστερη αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων με ταυτοποίηση ενδεχομένως και άλλων παθόντων.

Η 48χρονη έβρισκε τα θύματά της μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών που αναρτούσαν οικογένειες για τη φύλαξη του παππού ή της γιαγιάς. Σε καθέναν από τους πελάτες της –οι οποίοι συνήθως είχαν βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν- συστηνόταν με διαφορετικό όνομα και χρησιμοποιούσε διαφορετικά κινητά τηλέφωνα, ενεργοποιημένα σε ψεύτικα στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, για να μην αφήνει ίχνη.

Μόλις περνούσαν λίγες ημέρες και έβρισκε που κρύβει ο ιδιοκτήτης μετρητά και κοσμήματα αναλάμβανε δράση. Έριχνε υπνωτικό χάπι ή την ουσία ‘βενζοδιαζεπίνη’ (κύριο συστατικό των υπνωτικών χαπιών) ή μορφίνη στον καφέ, το νερό ή το τσάι των ηλικιωμένων με αποτέλεσμα τη νάρκωσή τους. Τα θύματα ξυπνούσαν μετά από πολλές ώρες και αντιλαμβάνονταν ότι η οικιακή βοηθός τους έχει αδειάσει το σπίτι.

Η επίδραση των χαπιών σε συνδυασμό με το βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν είχαν ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι ηλικιωμένοι να καταλήγουν στο νοσοκομείο για μεγάλο διάστημα. Οι αστυνομικοί ερευνούν ξεχωριστά μία περίπτωση κατά την οποία ένα θύμα της «σατανικής» Βουλγάρας απεβίωσε. Αναζητούν το κατά πόσο ο θάνατος προήλθε από την επίδραση του φαρμάκου ή από άλλον άσχετο λόγο.

Η Αστυνομία εξιχνίασε μέχρις στιγμής έξι περιπτώσεις σε Καισαριανή, Αγίους Αναργύρους, Άλιμο και Κυψέλη, ενώ από τη δημοσίευση της φωτογραφίας της αναμένεται να βρεθούν και άλλα θύματα.

policenews