Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον οικισμό του Πυρίου Θηβών

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 το πρωί, στον οικισμό του Πυρίου Θηβών.

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, επετεύχθη η εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών, κυρίως στην αερογέφυρα του Πυρίου και πέριξ του Οικισμού.

Η εξάρθρωση της σπείρας είναι αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν δύο (2) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 36 και 15 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τρία (3), ηλικίας 29, 20 και 14 ετών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, τουλάχιστον από τις αρχές Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, οι ανωτέρω ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά (15) κλοπών και (6) αποπειρών κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων και προσωρινά σταθμευμένων οχημάτων.

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές (κυρίως κινητά τηλέφωνα) και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις (3.700) ευρώ.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (77) άτομα και (7) οχήματα, προσήχθησαν (25) άτομα και διενεργήθηκαν εννέα (9) έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού .

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν σήμερα (25-10-2019) το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.