«Εισβολή» τζιχαντιστών στην Ελλάδα; Κόκκινος συναγερμός σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές μετά την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, καθώς από τους βομβαρδισμούς έχουν χτυπηθεί αρκετές φυλακές όπου κρατούνταν τζιχαντιστές και υπάρχει ενδεχόμενο να περάσουν από τη χώρα μας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η Ελληνική Αστυνομία προγραμματίζει μία μεγάλη άσκηση για τον εντοπισμό τζιχαντιστών που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα ή ίσως βρίσκονται στην Ελλάδα. Στην συγκεκριμένη άσκηση θα πάρουν μέρος 100 στελέχη της Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του Λιμενικού Σώματος, της Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και υπεύθυνοι σωφρονιστικών καταστημάτων.

Σημειώνεται η εν λόγω άσκηση δεν έχει ως στόχο μόνο τον εντοπισμό τζιχαντιστών που έρχονται στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, αλλά το πώς θα μπορούν να αντιμετωπιστούν και κρίσεις που μπορεί να εκδηλωθούν είτε στη νησιωτική χώρα είτε στην Ηπειρωτική.

Ήδη είχε δοθεί εντολή αυξημένης επιτήρησης στα νησιά όπου καθημερινά φτάνουν εκατοντάδες μετανάστες και άμεσου εντοπισμού τυχόν «μοναχικών λύκων» για τους οποίους υπάρχει σήμα από μυστικές υπηρεσίες άλλων χωρών.


Πηγή