Σε δίκη παραπέμπεται ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης

24/06/2016 14:30

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, παραπέμπεται σε δίκη για το πλημμεληματικού χαρακτήρα αδίκημα, της ηθικής αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, σχετικά με παρέμβαση του στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Η παραπομπή του βουλευτή ωστόσο, δεν σχετίζεται με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος μετά από εξαφάνιση 5 μηνών, είχε βρεθεί νεκρός το 2015.

Συγκεκριμένα, η δίωξη κατά του κ. Μαρκογιαννάκη είχε αρχικά ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Κατά της απόφασης αυτής, είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δημήτρης Δασούλας. Σήμερα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του κ. Δασούλα, με αποτέλεσμα να παραπέμπεται σε δίκη ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Ο βουλευτής φέρεται ότι έχει παρέμβει στη διοίκηση της Σχολής ώστε να μην τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο με προσωρινή αποβολή από την Εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής ένας από τους τρεις σπουδαστές από την Κρήτη, οι οποίοι επρόκειτο να αποβληθούν προσωρινά για φθορές που έκαναν σε κοινόχρηστους χώρους της Σχολής.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε επικαλεστεί το επιχείρημα, ότι ένας εκ των τριών σπουδαστών που επρόκειτο να αποβληθεί, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να διαμείνει σε άλλο χώρο εκτός Σχολής.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *