ΟΑΕΔ – Κοινωφελής εργασία: Πότε λήγει η προθεσμία αιτήσεων

ΟΑΕΔ – Όλες οι ειδήσεις: Πρόγραμμα κατάρτισης για τους 8.933 ωφελούμενους του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης σε 56 Δήμους και 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος/ φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών» ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα ανακοινώθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος που αφορά την προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των παρόχων κατάρτισης που λήγει την Δευτέρα 21-10-2019 και ώρα 12:00μμ. στο http://www.voucher.gov.gr.

Στην συνέχεια θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους εργαζόμενους. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει:

Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών που περιλαμβάνει Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε τρία επίπεδα γνώσεων: στοιχειώδεις, βασικές και προχωρημένες

Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων. Σκοπός της δράσης είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης, και η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Η δράση θα υλοποιηθεί με το σύστημα των επιταγών κατάρτισης (training voucher).

Οι ωφελούμενοι της Δράσης, εφόσον επιλέξουν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην υπ΄ αριθμ. 3/2019 Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ, δικαιούνται προσωπική «Επιταγή κατάρτισης».

Μέσω της «Επιταγής κατάρτισης», ο ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης, οι οποίες θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης.

Η επιταγή κατάρτισης αφορά στην οικονομική αξία ποσού έως 768€, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης 708€, καθώς και της πιστοποίησης των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων πληροφορικής που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης από τους ωφελούμενους ύψους 60 ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ, το Κείμενο Πρόσκλησης

Πηγή