Δίκη Χρυσής Αυγής: Τι είπε στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για «κατασκευασμένες κατηγορίες» και «πολιτικές διώξεις» που στόχο είχαν να ανακόψουν την ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής, έκανε λόγο στη σημερινή (16/10) απολογία του, ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρατώντας ανά χείρας έναν φάκελο με έγγραφα υποστήριξε ότι πίσω από τις διώξεις αυτές ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου για τον οποίο υποστήριξε ότι πίεζε τους ανακριτές να τους προφυλακίσουν.

«Την ώρα της ανάκρισης υπήρξαν εντολές… Άδικα διώχθηκα. Άδικα φυλακιστήκαμε...», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ στο επίκεντρο της απολογίας βρέθηκε και η φερόμενη συνομιλία του με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο στο γραφείο του στη Βουλή, ο οποίος -κατά τον Κασιδιάρη- του «ομολόγησε» ότι οι διώξεις ασκήθηκαν με μοναδικό στόχο να μειωθούν τα ποσοστά τις Χρυσής Αυγής.

«Έπρεπε το κόμμα να διωχθεί και να προφυλακιστεί. Όλα είχαν προαναγγελθεί.
Είναι το τελευταίο βήμα που διαθέτω για να μιλήσω. Το τελευταίο βήμα ενός πολίτη για δώσει αυτά τα στοιχεία», ανέφερε.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που καταδικάζω».

Όσο για το φυσικό αυτουργό του εγκλήματος Γιώργο Ρουπακιά, ο κατηγορούμενος είπε ότι τον είδε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία στα δελτία ειδήσεων, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχαν τάγματα εφόδου στη Χρυσή Αυγή και ρητορική μίσους.

Σε άλλες ερωτήσεις της έδρας ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε ως εξής:

Για τον οπλισμό: «Βεβαίως και έχω τα όπλα με άδεια. Ασχολούμαι με την σκοποβολή. Έχω μεγάλη αγάπη για τα όπλα αλλά αυτό αφορά εμένα ως προσωπικότητα. Όλες οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί είναι από αθλητική δραστηριότητα.»

Για τα ναζιστικά σύμβολα σε συναυλία το 2005: «Τα ζητήματα των χαιρετισμών και των συμβολισμών δεν θα τα αναπτύξω σε μια ποινική δική. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών… Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Η Χρυσή Αυγή είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου.Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Έλληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε.»

Για τους μετανάστες: «Πρέπει να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Να μην υπάρξουν άβατα.»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτήρισε τέλος «ατυχές συμβάν» την επίθεση με χειροδικία που είχε εξαπολύσει εναντίον της κ. Κανέλλη στο στούντιο του ΑΝΤ1. «Σε κάθε λόγο μου έλεγα ότι πρέπει να τηρούμε την νομιμότητα…».

Πηγή