Λιμενικό Σώμα: Αυτός είναι ο νέος αρχηγός

Μετά από περίπου τέσσερα χρόνια άλλαξε, το πρωί της Τρίτης (15/10), η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας, παρουσία του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο απερχόμενος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτης Ράπτης, παρέδωσε τα ηνία του Λιμενικού στον αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Ο κ. Ράπτης, στην εθιμοτυπική ομιλία του, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο αποχώρησής του από την ηγεσία του Σώματος, καθώς, όπως υποστήριξε, «η απόφαση της αποστρατείας του έγινε εσπευμένα και κυριολεκτικά νύχτα και του γνωστοποιήθηκε από τα ΜΜΕ, που δεν συνάδει με τις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος».

«Θεωρώ ότι αποτελεί ένδειξη έλλειψης σεβασμού στον θεσμό του αρχηγού και στο προσωπικό του Σώματος. Πολλώ δε μάλλον αφού αυτό συνέβη μετά την επιστροφή μου από σημαντικότατο υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό για το προσφυγικό ζήτημα. Παρόλα αυτά, θέλω να ελπίζω ότι ο άκομψος αυτός τρόπος δεν οφείλεται αποκλειστικά στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας αλλά σε εξωθεσμικούς κύκλους και συμφέροντα εκτός του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος που άδικα με πολέμησαν», πρόσθεσε.

Ο κ. Ράπτης ανέφερε ότι αποχωρεί από το Σώμα «ικανοποιημένος, παραδίδοντας ένα Λιμενικό μεγαλύτερο, ισχυρότερο, ακμαίο και αλώβητο, σε πλήρη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει προκλήσεις και αντιξοότητες». Όπως σημείωσε, το Σώμα καλείται να πλεύσει προς τη δεύτερη εκατονταετία της ιστορικής πορείας του, έχοντας εξασφαλίσει τα εχέγγυα και τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Πηγή: onalert.gr