Tαυτοποιήθηκε η σορός που είχε βρεθεί στην Σκιάθο

Ταυτοποιήθηκε η σορός που είχε βρεθεί πριν από έναν μήνα στην Σκιάθο – Το DNA αποκάλυψε πως ανήκει σε 27 χρόνο που είχε εξαφανιστεί από την Χαλκιδική

Αναλυτικότερα, η εξέταση DNA έδειξε ότι πρόκειται για 27χρονο οικονομολόγο που είχε εξαφανισθεί στις 26 Αυγούστου στη Χαλκιδική που είχε εξαφανισθεί στις 26 Αυγούστου από τη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Ο άτυχος Γκουλιέμ Ματαρέλι είχε επισκεφτεί την Σιθωνία Χαλκιδικής για το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής, «Free Earth Festival». Εκείνη την ημέρα τα ίχνη του χάθηκαν και οι δικοί του που τον περίμεναν στην πόλη Μπεζανσόν όπου διέμενε ανησύχησαν, καθώς δεν μπορούσαν ούτε να επικοινωνήσουν μαζί του.

Το χρονικό

Πέρασαν 35 ημέρες από τότε που χειριστής θαλάσσιου ταξί ενημέρωνε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Αγίας Κυριακής Τρικέρων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, για την ύπαρξη σορού άνδρα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του όρμου “ΚΑΤΗΓΙΩΡΓΗ” και του λιμένα Πλατανιά στη Σκιάθο, μέχρι να ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του dna ότι επρόκειτο για τη σορό ενός νεαρού Γάλλου τουρίστα

Η μητέρα του μάλιστα και ο πατριός του ταξίδεψαν στην Ελλάδα προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των ερευνών και να βοηθήσουν με βιολογικό υλικό, ενώ σε συνεννόηση με το Γαλλικό προξενείο εκδόθηκε Silver Alert.

Μία πληροφορία στο Λιμενικό Τμήμα Ν. Μαρμαρά του Λιμεναρχείου Ιερισσού, την επομένη της εξαφάνισης από κυβερνήτη αλιευτικού σκάφους, κινητοποίησε τις αρχές στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νησίδας Πούντα Τορωναίου Κόλπου.

Εκεί είχε παρατηρήσει σορό που πιθανόν ανήκε σε άντρα να επιπλέει και μάλιστα με τα ρούχα, υπολείμματα των οποίων βρήκαν στο πτώμα που ξεβράστηκε στη Σκιάθο.

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν είχαν επιτρέψει τότε την προσέγγισή της σορού, ενώ και οι έρευνες του Λιμενικού απέβησαν άκαρπες.

Με πληροφορίες από lamiareport.gr


Πηγή