Ιδιαίτερα μαθήματα: Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για να αποφύγετε… δυσάρεστες εκπλήξεις;

Ένα από τα μεγαλύτερα… άγχη με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι γονείς κατά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, είναι οι επιδόσεις των παιδιών, καθώς και πώς θα μπορέσουν να υποστηρίξουν τους μαθητές στη διαδικασία της μελέτης.

Και επειδή οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται εγκαίρως πως δεν θα μπορέσουν οι ίδιοι να βοηθήσουν το παιδί με το καθημερινό διάβασμα, αποφασίζουν να προχωρήσουν στην αναζήτηση έμπειρου και καταρτισμένου εκπαιδευτικού, ο οποίος θα διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για να ενισχύσει την καθημερινή προσπάθεια των παιδιών.

Παρότι οι επιλογές σε αυτή την περίπτωση είναι δύο, δηλαδή τα ιδιαίτερα μαθήματα ή το φροντιστήριο, οι περισσότεροι γονείς και μαθητές τείνουν να προτιμούν την πρώτη μέθοδο, αυτή των ιδιαίτερων μαθημάτων, καθώς η σχέση που δημιουργείται μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή είναι «πολύτιμη» και καθοριστική για τη σχολική πορεία του παιδιού. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να υπογραμμίσουμε στους γονείς πως η επιλογή του καθηγητή που θα συντροφεύει το παιδί στις σχολικές του υποχρεώσεις, χρειάζεται εξαιρετικά προσεκτική κρίση και σκέψη.

Γρήγορη αναζήτηση έγκυρα αποτελέσματα

Μπορεί τα παλαιότερα χρόνια γονείς και μαθητές να έχαναν πολύτιμο χρόνο ζητώντας συστάσεις γνωστών και ψάχνοντας σε αγγελίες μέχρι να βρεθεί ο καταλληλότερος εκπαιδευτικός για τις μαθησιακές ανάγκες τους παιδιού, πλέον όμως με τη βοήθεια της σύγχρονης πλατφόρμας instateacher, αρκούν μόλις μερικά «κλικ» για να συγκεντρώσουμε μία λίστα με τους ιδανικούς υποψηφίους. Πιο συγκεκριμένα, εκεί έχετε τη δυνατότητα μέσα από μία μεγάλη γκάμα μαθημάτων (σχολικών, πανεπιστημιακών, ξένων γλωσσών, μουσικών οργάνων, τεχνών) και το κυριότερο, πιστοποιημένων καθηγητών, να ανακαλύψετε εκείνον που ταιριάζει καλύτερα στα κριτήρια που εσείς πρωτίστως έχετε θέσει. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως δεν είναι λίγες οι φορές που η θερμή σύσταση κάποιου φίλου για έναν εκπαιδευτικό που κάνει… θαύματα, αποδείχθηκε στα μέσα της χρονιάς μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς το αντικείμενό του δεν ήταν ακριβώς εφάμιλλο με τις ανάγκες του μαθητή ή δεν κατάφερε να «δέσει» και να λειτουργήσει μαζί του.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Καλύπτοντας μία πληθώρα μαθημάτων, 225 στο σύνολο με εκατοντάδες διαθέσιμους δασκάλους σε όλη την Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί ο κατάλληλος για το κάθε παιδί. Το πρώτο και μοναδικό βήμα που θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε, είναι να επιλέξετε το μάθημα για το οποίο ενδιαφέρεστε (χωρίς καμία απολύτως χρέωση) και να πραγματοποιήσετε την αναζήτησή σας. Στη συνέχεια, μέσα από μία ρύθμιση «φίλτρων», έχετε τη δυνατότητα να περιορίσετε ακόμη περισσότερο τα κριτήρια της αναζήτησής σας και να οδηγηθείτε στα προφίλ εκείνα που είναι περισσότερο συμβατά με αυτό που ψάχνετε. Η περιοχή διαμονής, ο χώρος που επιθυμείτε να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα, οι ώρες διεξαγωγής σε συνδυασμό με τη διαθεσιμότητα του δασκάλου, καθώς και η τιμή, το επίπεδο σπουδών του δασκάλου, η διδακτική του εμπειρία είναι μερικές πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να αντιστοιχίσετε τις ανάγκες που υπάρχουν με τα κατάλληλα προφίλ.

Μία σίγουρη λύση

Αυτό που κάνει το Instateacher να ξεχωρίζει από κάθε παραδοσιακό τρόπο και μέσο εύρεσης καθηγητή, εκτός από το μεγάλο φάσμα μαθημάτων που καλύπτει, όπως για παράδειγμα Μαθηματικά, Αγγλικά, Αρχαία Ελληνικά, Φυσική, Έκθεση, Χημεία, Μελέτη Δημοτικού, Κιθάρα, Γερμανικά κλπ, είναι η αδιαμφισβήτητη εγκυρότητά του ως προς το προσωπικό που περιλαμβάνει. Ο γονιός, ο μαθητής, ακόμη και ο φοιτητής που αναζητεί μία επιπλέον αρωγή στη μελέτη του, μπορεί να αισθάνεται σίγουρος πριν ακόμη έρθει σε επαφή μέσω της φόρμας επικοινωνίας με τον καθηγητή, πως πρόκειται για έναν έμπειρο και καταρτισμένο επαγγελματία, ο οποίος έχει ελεγχθεί για τις πληροφορίες που δηλώνει στο προφίλ του προσκομίζοντας και τα απαραίτητα έγγραφα στην ομάδα που διαχειρίζεται την πλατφόρμα.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, είναι εύλογο γιατί όλο και περισσότεροι γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί, επιλέγουν να έρθουν σε επαφή μέσω της ιστοσελίδας instateacher. Οι μεν, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία γενική αλλά αρκετά κατατοπιστική εικόνα για τον υποψήφιο δάσκαλο ή καθηγητή του παιδιού και οι δε εκπαιδευτικοί, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλήρες και ανταγωνιστικό προφίλ, που θα τους επιτρέπει να επικοινωνούν άμεσα και γρήγορα με τους ενδιαφερόμενους, ορίζοντας με δική τους βούληση το κόστος των μαθημάτων. Κλείνοντας, σε περίπτωση που βρίσκεστε σε αναζήτηση κάποιου καθηγητή για το παιδί σας, να θυμάστε πως όσο νωρίτερα ανακαλύψετε τον κατάλληλο, τόσο πιο ωφέλιμο θα είναι για εκείνο.


Πηγή