29χρονη γυναίκα “αράχνη” κατέκλεβε ιερείς της Καλαμάτας – Όλο το χρονικό

Ιερείς της Καλαμάτας, στους οποίους παρουσιαζόταν ως κοινωνική λειτουργός που νοιαζόταν για άπορες οικογένειες, εξαπάτησε μια 29χρονη από την Αθήνα, πείθοντάς τους σε τρεις περιπτώσεις να της καταβάλλουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό.

Την υπόθεση εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, διασταυρώνοντας τα τηλέφωνα από τα οποία καλούσε τους ιερείς και τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών.

Η 29χρονη τηλεφωνούσε σε ιερείς και δήλωνε ψευδώς ότι ήταν άτομο που χρειαζόταν βοήθεια ή την ιδιότητα υπαλλήλου υπηρεσιών Πρόνοιας και τους αποσπούσε χρήματα. Κατά το χρονικό διάστημα από 8/4 έως και 26/4, στην Καλαμάτα, διέπραξε τρεις απάτες και δύο απόπειρες απάτης.
Ειδικότερα, στις 8 Απριλίου τηλεφώνησε σε ιερέα ναού της παραλίας, συστήθηκε ως κοινωνική λειτουργός και ζήτησε 250 ευρώ για άτομο με 4 ανήλικα παιδιά που είχε ανάγκη, καθώς το ένα ήταν άρρωστο. Κατάφερε να πείσει τον ιερέα, όταν έκανε και δεύτερο τηλεφώνημα, και τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό.

Ύστερα από μερικές ημέρες τηλεφώνησε και πάλι στον ίδιο, αυτή τη φορά ως κοινωνική λειτουργός από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Με την αιτιολογία ότι θα συνόδευε ανήλικο παιδί με τη μητέρα του στην Αμερική για νοσηλεία, ζήτησε 3.000, αλλά δεν έγινε πιστευτή και έτσι δεν τα κατάφερε να πάρει τα λεφτά.

Στις 18 Απριλίου, σε ναό της Καλαμάτας, χρησιμοποιώντας το ίδιο σενάριο, ζήτησε 250 ευρώ, τα οποία και κατατέθηκαν. Ύστερα από μερικές ημέρες ξανατηλεφώνησε στον ίδιο ιερέα και, δήθεν για ανάγκη άλλης οικογένειας, ζήτησε 200 ευρώ, τα οποία επίσης πήρε.
Τέλος, στις 26 Απριλίου τηλεφώνησε και πάλι στον πρώτο ναό και από το δεύτερο ιερέα της εκκλησίας ζήτησε 250 ευρώ, αλλά δεν έγινε πιστευτή.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.