Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των κατηγορουμένων Αλβανών για την εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον Οκτώβριο του 2017 πρότεινε σήμερα (10/10) ο εισαγγελέας της έδρας Σπύρος Παππάς.

“Το θύμα , κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνια και τη δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδοκητος…’Εγινε θυσια” τόνισε ο εισαγγελέας. Για το λόγο αυτό, όπως είπε ο εισαγγελέας
” προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε ολους οτι η πολιτεία μέσω της δικαιοσυνης ειναι αποφασισμενη να μην απειλείται, ουτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανενα ότι μπορεί να να μετατρεψει την κοινωνια σε μια λατινοαμερικανικου τύπου κοινωνία, οπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορουν για να προστατευονται”.
Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση. Όπως είπε , αποδείχθηκε ότι η πλευρά Αντωνοπούλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλωρο, τον οποιο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος, με το θύμα να αρνείται, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος ( σ.σ ότι δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπουλου).
Όμως, όπως είπε ο εισαγγελέας, και ο Λεκοτσαι ζητούσε χρήματα από τον Φλωρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υποθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου. “Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλωρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορουμενοι προσποιηθηκαν τους πελάτες και πηγαν στο γραφειο του Μιχαλη Ζαφειροπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του .Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θυμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστηρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλωρος απο φοβο “είπε ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας την ενοχή των Λεκοτσαι, Μπραχιμαι, και Ντούτσε για την ανθρωποκτονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την υπόθεση

Πηγή