Κως: Κάθειρξη 10 ετών για κακουργηματική κατασκοπεία σε 70χρονο Γερμανό

Ένοχος για κακουργηματική κατασκοπεία κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό  Εφετείο Δωδεκανήσου, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών!

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί πριν από πέντε χρόνια στην Κω και αρχικά είχε παραπεμφθεί στο αυτόφωρο, ωστόσο τα στοιχεία που βρέθηκαν στην κατοχή του και περιλήφθησαν στη δικογραφία, ανέτρεψαν την υπόθεση η οποία και τελικά παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, όπου τον Δεκέμβριο του 2016 κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για κατασκοπεία και του επιβλήθηκε η ποινή των 14 ετών κάθειρξης.

Κατά της απόφασης αυτής ο Γερμανός άσκησε έφεση η οποία προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου τη Δευτέρα (7/10) όπου το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης του μείωσε την πρωτόδικη ποινή, σε 10 έτη κάθειρξης.

Ειδικότερα, για τον 70χρονο Γερμανό όλα ξεκίνησαν στις 15 Οκτωβρίου 2014 οπότε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, και με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του για κατασκοπεία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία, ο κατηγορούμενος το πρωί της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου προσέγγισε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στρατιωτικό φυλάκιο στο νησί της Κω και το φωτογράφιζε εξωτερικά.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας εντόπισαν τον 70χρονο και το αυτοκίνητό του.

Από έρευνα που έγινε στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ζευγάρι κιάλια και διόπτρα
  • τρεις κάρτες μνήμης φωτογραφικής μηχανής.
  • Ακολούθησε έρευνα και στην κατοικία του, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Δύο ατζέντες και άλλα έγγραφα με χειρόγραφες σημειώσεις,
  • τουριστικός χάρτης της πόλης της Κω µε χειρόγραφες σημειώσεις,
  • εξωτερικός σκληρός δίσκος,
  • δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και tablet,
  • πέντε USB Sticks,
  • δύο κασέτες βιντεοκάμερας,
  • κινητό τηλέφωνο.

Στις χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του, υπήρχαν καταγεγραμμένες συντεταγμένες, που αντιστοιχούσαν σε θέσεις στρατοπέδων, δημοσίων υπηρεσιών και κτηρίων της νήσου Κω. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός διέμενε στην Κω τα τελευταία δύο χρόνια πριν τη σύλληψή του.

Σε βάρος του 70χρονου αλλοδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και στις 17 Οκτωβρίου 2014 το μεσημέρι παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο δικαστήριο.

Ωστόσο προτού ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία νέα στοιχεία προσκομίστηκαν στο δικαστήριο τα οποία και ανέτρεψαν όλη την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υλικό που είχαν στη διάθεσή τους οι διωκτικές αρχές της Κω ήταν επιβαρυντικό για τον 70χρονο ο οποίος στη συνέχεια ήρθε αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες για κατασκοπεία, σε βαθμό κακουργήματος.

Πηγή: rodiaki.gr