Δίκη φλαουτίστα: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γονέων: «Χάιδευε το παιδί στα επίμαχα σημεία»

«Αυτό που συνέβη στην κόρη μου δεν είναι γρίπη για να πάρει ένα ντεπόν και να φύγει. Δεν φεύγει αυτό το πράγμα…».

«Το παιδί μου έχασε την παιδική του ηλικία … φοβάται μόνη της». Με τα λόγια αυτά οι γονείς του ενός εκ των δυο ανήλικων κοριτσιών τα οποία αποπλάνησε –κατά την κατηγορία- την περίοδο 2016-2017, ο διακεκριμένος φλαουτίστας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, θέλησαν να περιγράψουν ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου την ψυχική κατάσταση της 11χρονης σήμερα Ειρήνης. Όσο για τους γονείς του δεύτερου κοριτσιού, δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, καθώς πλέον η οικογένεια διαμένει μόνιμα στη Δανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο διακεκριμένος φλαουτίστας, ο οποίος επέλεξε να μην εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα, πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών και 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Μητέρα 11χρονης: «Η κόρη μου είναι πολύ επιφυλακτική με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας»

«Το παιδί μου την παιδική του ηλικία την έχασε, φοβάται μόνη της, θέλει να κοιμάται με τον αδελφό της, είναι πολύ επιφυλακτική με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας» κατέθεσε η μητέρα της 11χροης σήμερα Ειρήνης, που ήταν μόλις 8 χρόνων όταν άρχισε να κάνει μαθήματα με τον 60χρονο φλαουτίστα. Όπως εξήγησε μετά από κάποιους μήνες το κοριτσάκι έβρισκε δικαιολογίες για να μην πηγαίνει στο μάθημα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει στους γονείς του τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του ωδείου.

«Άρχισε να παραπονιέται γύρω στον Απρίλιο, έλεγε δεν θέλω να πάω, δυσανασχετούσε πράγμα το οποίο δεν είναι χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της», εξηγώντας πως η ίδια έμαθε από την αστυνομία το καλοκαίρι του 2017 ότι υπήρχε καταγγελία άλλου παιδιού για ανάρμοστη συμπεριφορά του μουσικού. «Στην αστυνομία το παιδί μου μίλησε, τους είπε για θωπείες, ενστερνίζομαι απόλυτα την κατάθεση της, είδα η ίδια διαφορετική συμπεριφορά του παιδιού μου», κατέθεσε η μητέρα τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος μουσικός συνεχώς εκθείαζε το παιδί, λέγοντας της «ποσό καλή και ποσό όμορφη ήταν».

Πατέρας 11χρονης: «Ο κατηγορούμενος τη χάιδευε μέσα και έξω από τα ρούχα της σε επίμαχα σημεία»

«Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι τα 59 δεν είχε κάνει τίποτα σε κανένα παιδάκι και μετά ξαφνικά στα 60 αποφάσισε να κάνει αυτά τα πράγματα», τόνισε ο πατέρας της Ειρήνης εξηγώντας πως το παιδί ακόμη και σήμερα δεν συζητά αυτό το θέμα με τους γονείς του.

«Εμείς πήγαμε σε δυο παιδοψυχολόγους και μας είπαν ότι είναι πολύ ευαίσθητη ηλικία και να μην την πιέσουμε. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με τη σύγχυση των παιδιών. Νομίζω η κόρη μου δεν μίλησε γιατί ένιωθε τεράστια ντροπή. Ειδικά να πει στον μπαμπά της», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος έμαθε από τους αστυνομικούς τι συνέβη στο παιδί του. «Με πήρε στο γραφείο ένας ανώτερος αξιωματικός και μου περιέγραψε τι είπε η Ειρήνη. Μου είπε ότι ο κατηγορούμενος τη χάιδευε μέσα και έξω από τα ρούχα της σε επίμαχα σημεία και επίσης ότι στον υπολογιστή του υπήρχαν φωτογραφίες της», περιέγραψε τονίζοντας ότι αυτό που συνέβη στην κόρη του θα τη σημαδεύει για πάντα». «Δεν είναι γρίπη αυτό να πάρει ένα ντεπόν και να φύγει. Δεν φεύγει αυτό το πράγμα», είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Οκτωβρίου.

Πηγή